Foto: LETA

Starptautiskā Jāšanas sporta federācija (FEI) pieņēmusi lēmumu par Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) izslēgšanu no savām rindām, tomēr pēdējā brīdī LJF izglābusies no starptautiska skandāla, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija. Tās gan nav vienīgās LJF likstas, jo federācijai ir nodokļu parāds, "pa kluso" tajā notikušas izmaiņas valdē, kas apstiprinātas "nenotikušā biedru sapulcē". Šie ir būtiski pārkāpumi, kas var ietekmēt federācijas tālāko darbību.

Pēc LJF biedru sapulces jeb kongresa sporta federāciju virsuzraugs – Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) – neatrada kādus pārkāpumus ne kongresa rīkošanā, ne citās darbībās, secinot, ka "LJF darbojas kā šī sporta veida atzīta biedrība". Jaunie LJF iespējamie pārkāpumi gan var tikt traktēti kā LSFP statūtu nepildīšana (biedrs nepilda savus pienākumus un uzņemtās saistības), tādējādi LSFP varētu lemt par LJF statusu.

LJF mājaslapā pie sadaļā "LJF Izpildinstitūcija" par izmaiņām liecina ieraksts, ka tās apstiprinātas 2024. gada 1. augustā notikušajā biedru sapulcē. Daži no LJF biedriem bija izbrīnīti par šādu sapulci, arī LJF mājaslapā vai sociālos tīklos nebija nekādu paziņojumu par biedru sapulces sasaukšanu. Paradoksāli, bet arī LJF prezidents Blaus bija izbrīnīts par biedru sapulci un apgalvoja, ka tā ir kļūda un nav bijusi biedru sapulce, tomēr nemācēja skaidrot, kurš no LJF devis atļauju par kļūdainas informācijas ievietošanu mājaslapā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!