Foto: Imago/Scanpix/LETA

Latvijas rallija pilots Mārtiņš Sesks apzinās, ka pasaules rallija čempionāta (WRC) posms Čīlē būs diezgan sarežģīts, jo pirms sacensībām nav izdevies iegūt tāda veida informāciju par ceļiem, kādu viņš būtu vēlējies, intervijā rallija medijam "DirtFish" atzina liepājnieks.

Jau vēstīts, ka Sesks atgriezīsies WRC sacensībās, startējot Čīles rallijā, kur, pateicoties WRC rīkotāja un personīgo sponsoru atbalstam, viņš atkal sēdīsies pie "M-Sport Ford Puma Rally1" auto stūres ar nehibrīda dzinēju. Sesks veiksmīgi sevi apliecināja "ORLEN 80. Rally Poland" un "Tet Rally Latvia" posmos, un tas viņam deva vēl vienu iespēju piedalīties WRC sacensībās.

Sesks pirmo reizi piedalīsies sacensībās Čīlē, un viņš apzinās, ka šis būs nopietns pārbaudījums.

"Te nebūs viegli, bet tā būs ļoti jauka pieredze. Mums atkal būs cita mašīna, tajā neesam bijuši ilgu laiku. Tāpēc būs smagi, bet mēs to izbaudīsim," pēc trases iepazīšanas "DirtFish" atzina Sesks.

Sesks stāstīja, ka skatījies iepriekšējo gadu Čīles rallija video, mēģinot iepazīt trasi, tomēr ierakstos ceļi izskatās pavisam citādāk.

"Lieta tāda, ka es centos strādāt ar ierakstiem, bet patiesībā tas nepalīdzēja. Kad iebrauc ātrumposmā, tas izskatās pavisam citādāk. Mēs mēģinājām veikt pierakstus, bet tad sākām visu no nulles, kad paši izbraucām ātrumposmu ceļus," skaidroja latvietis.

Ceturtdien risināsies Čīles rallija iepazīšanās jeb "shake down" ātrumposms, bet sacensību režīmā ekipāžas trasē dosies no piektdienas.

Jūnija beigās Seska ekipāža debitēja WRC, Polijas rallijā izcīnot piekto vietu. Jūlijā vēsturē pirmajā WRC posmā Latvijā Sesks bija septītais, vietu uz goda pjedestāla zaudējot vien pēdējā ātrumposmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!