Foto: AFP/Scanpix

Trīs vīrieši ilgu laiku ar šantāžu centās izspiest miljonus eiro no septiņkārtējā pasaules čempiona Mihaela Šūmahera ģimenes. Vācijas pilsētas Vupertāles prokuratūra trešdien paziņoja, ka ierosinājusi krimināllietu, vēsta portāls "dw.com".

Šantāžā apsūdzēti 30, 52 un 53 gadus veci vīrieši. "Izmeklēšana tagad ir pabeigta," sacīja galvenais prokurors Volfs-Tilmans Baumerts. Pirmo reizi par arestiem un izmeklēšanu paziņoja jūnijā.

Izmeklēšanas ietvaros apsūdzības izvirzītas bijušajam Šūmaheru ģimenes drošības dienesta darbiniekam, kā arī tēvam un dēlam, kuriem neesot saistība ar ģimeni. Bijušais Šūmaheru ģimenes apsardzes darbinieks apsūdzēts par privātu materiālu nodošanu citiem vīriešiem apmaiņā pret naudas summu, kas mērāma ar piecciparu skaitli. Tiek vēstīts, ka 52 gadus vecajam vīrietim uzticēja digitalizēt vecas fotogrāfijas un video. Tiesas sēdē viņš atzina, ka bija noplūdes avots. Tēvs un dēls, 53 un 30 gadus veci vīrieši, kuri dzīvo Vupertālē, apsūdzēti mēģinājumos izmantot šos datus, lai šantažētu Šūmaherus.

Izmeklētāji ziņo, ka apsūdzētajam bija divi cietie diski un četras USB zibatmiņas, kurās bija privāti fotoattēli un video no ģimenes kolekcijas. Daži foto un video uzņemti pirms un daži pēc Mihaela Šūmahera 2013. gada slēpošanas negadījuma.

Viņi veica atkārtotus tālruņa zvanus, pieprasot 15 miljonus eiro apmaiņā pret materiāla atdošanu. Nemaksāšanas gadījumā viņi esot draudējuši publicēt datus tumšajā tīmeklī. Šūmaheru ģimenes darbinieks Šveicē vispirms bija prasījis pierādījumus, ka šantažētāju rīcībā ir šie faili. Pierādījumi par šiem failiem tika nosūtīti pa e-pastu, kuru nevarēja izsekot. Taču izmeklētājiem izdevās izsekot telefona zvanus, un tie noveda pie trim aizdomās turamajiem. Izmeklētāji Vācijā vēl nav snieguši komentārus par izmantoto materiālu raksturu.

53 gadus vecais vīrietis no Vupertāles apsūdzēts īpaši smagā šantāžas mēģinājuma lietā, viņa dēls apsūdzēts par līdzdalību tajā. Bijušais Šūmaheru ģimenes darbinieks apsūdzēts par līdzdalību šantāžas mēģinājumā un par personas privātuma likumu pārkāpumiem.

Prokurori lūguši pagarināt abu vecāko vīriešu pirmstiesas apcietinājumu līdz tiesas procesa sākšanai. Jaunākais no vīriešiem šobrīd neatrodas apcietinājumā.

Šis nav pirmais Šūmaheru šantāžas mēģinājuma gadījums. 2017. gadā 25 gadus vecam vīrietim tika piespriests nosacīts cietumsods uz 21 mēnesi par 900 000 eiro pieprasīšanu no Korīnas Šūmaheres.

Kā zināms, 2013. gada 29. decembrī Mihaels Šūmahers Alpu kalnos zaudēja kontroli pār savām slēpēm un krita, gūstot ļoti nopietnas traumas. Kopš tā laika viņa atlabšana norit ļoti lielā slepenībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!