Foto: Kadrs no video

Latvijas rallija pilotam Mārtiņam Seskam un stūrmanim Renāram Francim pasaules rallija čempionāta (WRC) Čīles sacensību trešajā ātrumposmā pārsistās divas riepas sagādāja lielas grūtības atgriezties servisa parkā. Viņi ar pašu spēkiem netika pie "M-Sport Ford" mehāniķiem, tāpēc pirmās dienas atlikušajos trīs ātrumposmos viņi nepiedalīsies.

Jau vēstīts, ka trešajā ātrumposmā Sesks vienā no pagriezieniem izslīdēja ārpus trases un ietriecās smilšu uzbērumā. Lai arī mašīnai nopietnas tehniskas problēmas nebija, tomēr pārsistas bija divas riepas. Galvassāpes radīja tas, ka līdzi bija tikai viens rezerves ritenis.

Ar mīkstu riepu latvieši lēnām devās uz servisa parku, bet medijs "DirtFish" viņiem sekoja un nofilmēja momentu, kad riteņa gumija ieripoja grāvī. Latvieši apsvēra otrās pārsistās riepas uzmontēšanu, taču Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) pārstāvji viņiem skaidroja, ka ar to riteni turpināt braukt nedrīkstēs.

Līdz ar to Sesks/Francis bija spiesti izstāties no pirmās sacensību dienas. Liepājnieks skaidroja, ka ar pašu mašīnu viss ir kārtībā, taču šoreiz pietrūka viena rezerves riteņa. Pirms došanās trasē netika apsvērts līdzi ņemt divus rezerves riteņus.

Vēlāk Sesks sociālajā tīklā "X" vēstīja, ka viņi atgriezušies servisa parkā, kur mehāniķi varēs sagatavot mašīnu sestdienai. Šobrīd pēc trim ātrumposmiem Sesks/Francis ierindojas 31. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!