Slavenais un titulētais Pirmās formulas (F-1) pilots Lūiss Hamiltons ilgstoši cīnījies ar depresiju.

Sarunā ar "The Sunday Times" Hamiltons atklāj, ka ar mentālās veselības problēmām cīnījies lielāko daļu savas dzīves, jo tika apcelts skolā un arī izjuta lielu spiedienu savā autosportista karjerā. Septiņkārtējais F-1 pasaules čempionam depresija bijusi jau kopš tīņa gadiem – viņš cietis no rasisma un apkārtējo nežēlīgas uzvedības.

"Savukārt pēc 20 gadu sasniegšanas man bija ļoti grūtas fāzes. Visu savu dzīvi esmu cīnījies ar mentālo veselību. Man ir bijusi depresija – jau kopš 13 gadu vecuma. Izjutu lielu spiedienu autosportā, arī skolā nebija viegli. Mani apcēla un iebiedēja. Nebija neviena, ar ko aprunāties," neslēpj titulētais sportists.

Covid-19 pandēmijas laikā Hamiltons esot atradies savas dvēseles meklējumos. Viņš sāka celties 5:00 rītā un meditēt pirms skrējieniem. "Man iepriekš bija problēmas nomierināt prātu. Meditācija ir lielisks veids, kā sevi sajust, saprast savas iekšējās sajūtas un to, ko varu paveikt." Lai cīnītos ar savām problēmām, viņš apmeklēja arī terapeitu, taču viņa neesot bijis liels palīgs.

Hamiltons, kurš startē "Mercedes" komandā, šosezon ir atgriezies uz panākumu takas, jo ticis pie divām uzvarām, bet kopvērtējumā viņš ir sestajā vietā. Nākamajā sezonā 39 gadus vecais pilots pievienosies leģendārajai "Ferrari" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!