Foto: Hyundai Motorsport

Latvijas autosportam šī pasaules rallija čempionāta (WRC) sezona bijusi īpaša ar to, ka tajā trīs posmos piedalījās latvieši Mārtiņš Sesks un Renārs Francis, taču kopvērtējumā sākas izšķirošās cīņas par pirmo vietu. Interesanta situācija varētu būt "Hyundai" komandā, kur WRC kopvērtējuma līderis Tjerī Nevils norādījis, ka komandai nevajadzētu ļaut igaunim Otam Tanakam apdraudēt viņa pozīciju.

Pēc 11 posmiem šajā sezonā Nevils kopvērtējumā ierindojas līderpozīcijā ar 207 punktiem, bet Tanaks viņam seko ar 178 punktiem. Trešais ar 166 punktiem ir astoņkārtējais pasaules čempions Sebastjēns Ožjē no "Toyota Gazoo Racing", lai arī viņš nebrauc pilnu sezonu, bet Elfins Evans ir ceturtais ar 161 punktu.

Tomēr ražotāju kopvērtējumā "Toyota Gazoo Racing" Čīles posmā par 18 punktiem samazināja "Hyundai" pārsvaru, saasinot cīņu šajā vērtējumā. "Hyundai" šobrīd ir 482 punkti, bet "Toyota" komandai – 465.

"Domāju, ka Čīlē izdarījām to, ko mēs varējām," portālam "WRC.com" sacīja Nevils. "Un tagad mums ir jāpārliecinās, ka lietas tiek ātri sakārtotas, jo joprojām notiek cīņa par ražotāju čempionātu. Mums jābūt drošiem, ka varam to izcīnīt sezonas pēdējā posmā Japānā."

Beļģis uzskata, ka komandas biedrs Tanaks ir viņa galvenais drauds kopvērtējumā, un "Hyundai" par to jau ir samaksājuši ražotāju čempionātā.

"Čīlē mēs zaudējām 18 punktus, tātad būtībā pusi no mūsu pārsvara," skaidroja Nevils. "Protams, starp mani un Otu turpinās cīņa, un neviens no mums nevēlas uzņemties lielākos riskus. Bet tas arī nozīmē, ka mēs zaudējām svarīgus punktus pret "Toyota". Viņi atveda daudz automašīnu uz Čīli, un viņi uz Centrāleiropas posmu arī dosies ar daudzām mašīnām."

"Svarīgi, lai mums nebūtu iekšējā cīņa komandā un lai mēs varētu uzvarēt "Toyota" čempionātā. Mums kā komandai ir jābūt labai stratēģijai, lai nezaudētu ražotāju čempionātu. Šobrīd ir nedaudz saspringta situācija, bet šobrīd neko vairāk nevaru darīt," sacīja Nevils.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!