Foto: Publicitātes foto

Latvijas U-17 ūdenspolo izlases kapteinis Ņikita Paško kļuvis par profesionālu ūdenspolo sportistu valsts sporta vēsturē, informē Latvijas Peldēšanas federācija.

Paško turpmāk turpmāk būs Rumānijas komandas Bukarestes "Dinamo" spēlētājs. Latvijas sportists klubā spēlēs gan U18, gan U20 vecuma komandās.

25. septembrī Eiropas Peldēšanas federācija ("European Aquatics") apstiprinājusi Paško pāreju uz Rumānijas vicečempiones komandu Bukarestes "Dinamo", kas 32 reizes kļuvis par valsts čempionu un ir titulētākais klubs Rumānijā.

Līdz šim 17 gadus vecais Paško pārstāvēja ūdenspolo komandu '’Riga Sharks" un bija Latvijas izlases sastāvā vairākos starptautiskos turnīros. Kā Latvijas U-17 izlases kapteinis, Paško "EU Nations Junior Men Tournament" ar 22 iemestajiem vārtiem bija trešais rezultatīvākais turnīra spēlētājs. Viņam pieder arī Latvijas labākā vārtu guvēja tituls.

"Tas ir liels notikums Latvijas ūdenspolo vēsturē. Karjeras turpinājums Rumānijā Paško paver plašas iespējas. Viņš vienmēr komandā ir bijis līderis – ļoti prasmīgs, mērķtiecīgs, apņēmības pilns strādāt gan treniņos, gan ārpus tiem," stāsta ūdenspolo kluba '’Riga Sharks" vadītājs Reinis Pavārs.

"Piedāvājums bija diezgan negaidīts, jo sākums bija smags. Tāpēc tagad īpaši priecājos, ka esmu viens no komandas līderiem. Apstākļi ir ļoti labi, viss nepieciešamais tiek nodrošināts, lai komanda spētu parādīt labāko sniegumu. Atmosfēra ir lieliska – komandas biedri ir atbalstoši, daudz palīdz, un ir pieņēmuši savā kompānijā. Komandai visiem ir vienots mērķis, savukārt mans personīgais m ir nokļūt pieaugušo komandas sastāvā," ar jauno pieredzi dalās Ņikita Paško.

Latvijas Peldēšanas federācijas Ūdenspolo komitejas vadītājs Mihails Galuška stāsta, ka Latvijas sportista pāreja uz profesionālu ārzemju klubu vienlaikus ir vēsts, ka ūdenspolo attīstība Latvijā ir uz pareizā ceļa. Lai gan ūdenspolo Latvijā trūkst piemērotas infrastruktūras – peldbaseinu, tomēr dažādās vecuma grupās ar to nodarbojas teju 200 sportisti. Peldēšanas treniņi notiek Rīgā un Jelgavā, savukārt "bumbu" treniņi ar vārtiem notiek vien Ziepniekkalna peldbaseinā un nedaudz Ķīpsalā.

"Ticam, ka Ņikitas individuālais sasniegums iedvesmos citus jaunos sportistus un turpmāk mums būs jāprot sagatavot nevis vienu šādu spēlētāju 10 gados, bet 10 spēlētājus katru gadu. Un tad arī Latvijas nacionālās izlases sasniegumi kļūs par realitāti," ar cerību nākotnē raugās Galuška.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!