Foto: Publicitātes foto

Latvijas galvaspilsētā Rīgā ilgu laiku ir problēmas ar sporta infrastruktūru. Pagājušā gada beigās "Daugavas" stadiona teritorijā beidzot ekspluatācijā tika nodota ilgi gaidītā vieglatlētikas manēža, bet līdz šī gada beigām Rīga tiks pie vēl viena sporta objekta – Krišjāņa Barona ielā noslēgsies Komandu sporta spēļu halles būvniecība.

Arī ar Komandu sporta spēļu halles būvniecību saistās problēmas. Sākotnēji Latvijas Basketbola savienība (LBS) tur plānoja izveidot bāzi valstsvienībām, kas būtu kā savdabīgas "Basketbola mājas". LBS par saviem līdzekļiem nodrošināja jaunās halles projektēšanu, bet celtniecību un apsaimniekošanu savā paspārnē ņēma valsts – projekta realizētājs ir "Latvijas Nacionālais sporta centrs" (LNSC).

Sākumā halles celtniecībai bija jānoslēdzas 2023. gada vasarā, tad termiņš jau bija 2023. gada nogale, kad tās atvēršanu bija plānots pieskaņot LBS simtgadei. Ideja par šiem termiņiem izgāzās, jo kavējās būvatļauju saņemšana, tāpēc kā nākamais termiņš tika noteikts 2024. gada 31. decembris, un šoreiz tas netiks nokavēts.

Latvijas Handbola federācijas ģenerālsekretārs Rolands Ābols portālam "Delfi" norādīja, ka šobrīd viņam nav informācijas par jaunās halles iespējamo izmantošanu. Latvijas Volejbola federācija neslēpj rūgtumu, ka volejbola pārstāvji nebija aicināti uz halles kapsulas iemūrēšanas un spāru svētkiem, tāpat nav bijušas "cita veida formālas un neformālas sarunas". Savukārt Latvijas Futbola federācija (LFF) aktīvi iesaistās komunikācijā ar LNSC, jo jaunā halle paredzēta kā treniņu vieta 2026. gada Eiropas telpu futbola čempionāta finālturnīra dalībniecēm.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!