Foto: Publicitātes foto

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass oficiāli pievienojies "Kawasaki Racing Team MXGP", ar kuru nākamajā sezonā startēs pasaules motokrosa čempionātā prestižajā MXGP klasē, vēsta komanda.

Jonass iepriekšējos divus gadus pārstāvējis "Standing Construct Honda", taču šī sezona viņam pēc smaga kritiena MXGP posmā Vācijā beidzās jau jūnija sākumā. Pirms tam sezonu viņš bija iesācis veiksmīgi, turklāt Portugālē arī izcīnīja karjerā pirmo uzvaru kādā no MXGP posmiem.

Tagad Jonass kļuvis par Romēna Fevra komandas biedru. Viņš vēl 2021. un 2023. gadā kļuva par pasaules čempionu ar šo komandu. Latvietis "Kawasaki" sastāvā aizvietos Šveices motokrosa braucēju Žeremiju Sīveru.

"Vispirms vēlos pateikties savai iepriekšējai komandai par pārsteidzošajiem četriem gadiem, ko pavadījām kopā, bet tagad esmu ļoti priecīgs pievienoties "Kawasaki Racing Team;". Katrs braucējs sapņo par startēšanu rūpnīcas komandā. Esmu strādājis ar Anti Pirhonenu (komandas menedžeri) jau iepriekš un redzu, cik labi viņš vada komandu, tāpēc priecājos, ka man ir dota šāda iespēja," teica Jonass. "Tā būs pirmā reize, kad strādāšu ar Japānas rūpnīcas komandu, un, redzot, cik labi motocikls ir strādājis iepriekšējos divus gadus, braukt ar "KX450-SR" būs sapnis. Tagad ir pienācis laiks ķerties pie darba, lai sasniegtu labākos rezultātus, un cerams, ka drīz varēsim cīnīties par dažām uzvarām."

Pirhonens norādīja, ka Jonass vēl ir jauns, taču viņam jau ir uzkrāta liela MXGP pieredze.

"Paulam ir spēcīga griba un nepārspējama apņēmība, tāpēc tas patiešām komandai sniedz lielisku motivāciju. Mēs nevaram sagaidīt, kad redzēsim Paulu kopā ar Romēnu," teica komandas menedžeris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!