Foto: LNK Boxing

Latvijā dzīvojošais ukraiņu bokseris Bogdans Soboļs aizvadītajā nedēļas nogalē nespēja trešo reizi aizstāvēt savu IBA starptautiskā čempiona titulu vidējā svara kategorijā (līdz 72,6 kilogramiem), turklāt viņš zaudējumu piedzīvoja ar nokautu, pēc kura vajadzēja doties uz slimnīcu, un tajā ukrainis atrodas joprojām. Par laimi Soboļam izdevās izvairīties no nopietniem savainojumiem.

19. oktobrī "Arēnā Rīga" notikušajā cīņu šovā "King Of Kings" 25 gadus vecajam Soboļam neizdevās turpināt savu karjeru bez zaudējumiem. Viņš iepriekšējās 18 cīņās bija guvis tikai uzvaras, bet savas čempionu jostas trešajā aizstāvēšanas reizē viņam pretī stājās 27 gadus vecais argentīnietis Lukass Bastida. Sākotnēji Bastida nemaz nebija ieplānots kā Soboļa pretinieks. Ukrainim bija paredzēta cīņa ar poli Karolu Velteru, bet viņš treniņu procesā guva traumu, tāpēc cīņai tika piesaistīts argentīnietis.

Soboļam cīņa neiesākās pārāk veiksmīgi, un otrajā raundā Bastidam izdevās precīzs trāpījums. Ceturtajā un piektajā raundā ukrainis šķietami jau bija atguvis kontroli pār notikumiem ringā, bet sestajā raundā viņš vairākas reizes izlaida argentīnieša pretuzbrukumus. Izšķirošais izrādījās astotais raunds, kurā pie ringa trosēm Bastida izdarīja vairākus precīzus sitienus, nokautējot Soboļu.

"Šis ir tāds moments boksā, kas daudziem liek aizdomāties," teica Soboļa treneris Sandis Kleins.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!