Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajās brīvdienās Latvijas spēcīgākie jātnieki sporta centrā "Kleisti" noskaidroja Latvijas ziemas čempionāta uzvarētājus, par kuriem kļuva Ģirts Bricis, Sabīne Siliņa, Laura Penele, Mārīte Pinte, Andis Vārna, Jaroslavs Trubanovs un Kate Ansone.

Latvijas ziemas čempionāta trešā posma galvenajā konkūrā ar 130 cm augstiem šķēršļiem un vienu pārlekšanu uz laiku piedalījās 15 dalībnieki. Pamatmaršrutu bez soda punktiem veica astoņi sportiskie pāri. Pārlekšanā Pirmo vietu izcīnīja Andis Vārna ar Leridu (SK "Quattro"), kurš distanci veica bez soda punktiem un visātrāk – 34,53 sekundēs. Otrajā vietā Ģirts Bricis ar Emilie Jolie (RJSK "Sport de Lux") – 0/35,16. Trešajā vietā Maira Leja ar Anytime Pikabello Z (JSK "Temperaments") – 0/36,28.

Trīs posmu kopvērtējumā pieaugušo konkurencē par čempionu kļuva Ģirts Bricis, izcīnot 55 punktus. Tikpat punktu bija arī Mairai Lejai, taču sacensību nolikums paredz, ka šādā situācijā uzvaru gūst sportists, kuram ir augstāka vieta pēdējā sacensību posmā, līdz ar to Maira ierindojās otrajā vietā. Trešais kopvērtējumā bija Andis Vārna ar izcīnītajiem 45 punktiem.

"Patīkami, ka sacensību pēdējā posma galvenajā maršrutā labi startēja abi mani zirgi – gan Emilie Jolie, gan Egano van Kadal, jo ar abiem arī pārlekšanu veicu bez soda punktiem," saka Latvijas ziemas čempionāta uzvarētājs pieaugušo konkurencē Ģirts Bricis. "Vietu sadali izšķīra laiks. Kopvērtējumā abi ar Mairu Leju izcīnījām vienādu punktu skaitu. Taču es riskēju distancē mazliet vairāk nekā Maira, līdz ar to maršrutā ieguvu otro vietu, viņa – trešo, kas arī čempionāta gala iznākumu izšķīra man par labu. Kopumā jāteic, ka ziemas čempionāts aizvadīts veiksmīgi, tagad tikai jāgatavojas vasaras sezonai."

"Jaunzirgu maršrutā uzvarēju ar zirgu KS Coradina, kam tikai nupat palikuši seši gadi. Strādāju ar to otro gadu, un ir patīkami, ka var izcīnīt uzvaru un sasniegt kādu titulu," saka Latvijas čempionāta uzvarētājs startā ar 6/7 gadus veciem zirgiem un trešā posma galvenā maršruta uzvarētājs pieaugušajiem Andis Vārna. "Taču svarīgi, lai zirgs turpinātu progresēt un labas prasmes demonstrēt vēlāk, kad būs jāstartē starptautiskā līmeņa sacensībās. Savukārt sacensību galvenajā maršrutā uzvarēju ar Leridu, kam ir tikai septiņi gadi. Taču uzvarēt nebija viegli, jo bija cienīga konkurence. Ja pamatmaršrutu bez soda punktiem veic astoņi dalībnieki un sacenšas pārlekšanā, tas ir labs rādītājs un sacensības kļūst interesantākas."

Latvijas 2013. gada ziemas čempionāta godalgoto vietu ieguvēji kopvērtējumā

Pieaugušie
1. Ģirts Bricis (RJSK Sport de Lux) 55 p.
2. Maira Leja (JSK Temperaments) 55
3. Andis Vārna (SK Quattro) 45
Bērni līdz 16 g. v.
1. Sabīne Siliņa (JSK Mežstrazdiņi) 57
2. Sidnija Freimane (Talsu JK) 45
3. Rēzija Rumpe (Saldus JSS) 43
Juniori līdz 18 g. v. un jaunie jātnieki līdz 21 g. v.
1. Laura Penele (z/s Lielceri) 51
2. Katrīna Eisaka (Saldus JSS) 51
3. Sabīne Siliņa (JSK Mežstrazdiņi) 36
Zirgi līdz 5 g. v.
1. Mārīte Pinte ar Lečko (Saldus JSS) 60
2. Linda Josta ar Dežavu (RJSK Sport de Lux) 48
3. Jaroslavs Trubanovs ar Lovely (JSK Princis) 46
Zirgi līdz 6/7 g. v.
1. Andis Vārna ar KS Coradina (SK Quattro) 60
2. Kristīne Egle ar Gold Liberty (SK Top Sport) 41
3. Kristīne Egle ar Perfect Lady (SK Top Sport) 34
Amatieri, 1. grupa
1. Jaroslavs Trubanovs (JSK Princis) 46
2. Jevgeņijs Bibikovs (JSK Princis) 48
3. Unda Egendorfa (JSK Demora) 37
Amatieri, 2. grupa
1. Kate Ansone (RJSK Sport de Lux) 58
2. Santa Caune (RJSK Sport de Lux) 48
2. Vija Ceriņa (SK Quattro) 39

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!