Foto: Publicitātes foto
Sporta centrā "Kleisti" slēgtajā manēžā sestdien, 26. oktobrī notika sezonas noslēguma sacensības – Rīgas atklātais čempionāts un jaunatnes meistarsacīkstes jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā, informē Latvijas Jātnieku federācijas pārstāvji.

Sacensības par Rīgas atklātā čempionāta uzvarētāja titulu risinājās sacensību sarežģītākajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem un pārlēkšanu. 

Pamatdistancē tikai divi sportiskie pāri startēja bez soda punktiem – Aleksandrs Šakurovs (Rīgas Jātnieku klubs) ar zirgiem Aleja un Arbats, sasniedzot attiecīgi rezultātus 0 s.p./65,78 s un 0/67,98. Sportists uzskatīja, ka pašam ar sevi nav nepieciešams sacensties pārlēkšanā, un viņam pēc sākuma rezultātiem tika pirmā vieta ar Aleju un otrā ar Arbatu. Trešo vietu izcīnīja Andis Vārna ar zirgu Con Quick (SK Quattro) – 4/58,73.

Rīgas atklātā čempionāta uzvarētājs Aleksandrs Šakurovs stāsta, ka šoruden tas viņam neesot bijis pirmais starts manēžā, jo piedalījies starptautiskās sacīkstēs Igaunijā un Lietuvā, un zirgi jau bija pieraduši pie šādiem apstākļiem un startēja labi. "Šosezon bijis ļoti daudz sacensību, un esmu apmierināts, zirgi labi sagatavoti, tagad tiem jādod atpūta apmēram līdz decembra vidum un tad jāsāk gatavoties jaunajai sezonai, kurā atkal došos trenēties uz Maskavu. Ļoti patīkami ir atgriezties mājās, tāpēc, ka tās ir mājas."

Šakurovs kopumā ir veiksmīgi aizvadījis sezonu, izcīnot vairākas godalgas starptautisku sacensību "Grand Prix" maršrutos. Līdz ar to Pasaules kausa izcīņas ranga tabulā šobrīd Centrāleiropas zonā viņš sasniedzis sesto punktu summu, kas ir augsts rezultāts.

Arī Rīgas jaunatnes meistarsacīkšu uzvarētāja junioru un jauno jātnieku konkurencē Krista Kristiāna Alksne ir apmierināta ar sasniegto. "Pat necerēju, ka mums ar Lingo izdosies tik labi startēt un uzvarēt. Esmu priecīga, jo zirgs parādīja, ka var un vēlas lekt, tagad tikai jāgatavojas nākamajai sezonai, kurā jāstartē ar pilnu spēku."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!