Madonā aizvadīta otrā no trīs Pasaules kausa sacensību dienām distanču slēpošanas vasaras paveidā rollerslēpošanā. PK posms pulcē mazāk ārvalstu dalībnieku nekā iepriekšējos gados, tajā pašā laikā rekordliels skaits latviešu rollerslēpotāju. Sestdien norisinājās masu starts brīvajā stilā, kas Latvijas sportistiem atnesa trīs no četrām zelta medaļām, informēja organizatori.

Zelta godalgu starp elites grupā startējošajām sievietēm kā pirmā sestdien atnesa Latvijas labākā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka. Junioru grupā madoniete Līva Šahno izcīnīja otro vietu, nespējot apdzīt vācieti, vakardienas uzvarētāju sprinta distancē, Merli Rihteri.

Savukārt vīru konkurencē junioru grupā pirmā vieta Laurim Kaparkalējam, kas atkārtoja savu aizgājušās nedēļas nogales Otepē uzrādīto rezultātu, gūstot nu jau otro zelta medaļu šī gada Pasaules kausa posmos un noturot līdera pozīcijas kopvērtējumā. Arī Raimo Vīgantam izdevās apsteigt divus norvēģus, Latvijai atnesot trešo zelta medaļu sestdien notiekošajā masu starta disciplīnā.

„Šī diena trasē bija ļoti lietaina un spraiga, taču priecājos, ka izvēloties pareizo taktiku, kā rezultātā, izdevās izcīnīt uzvaru pār norvēģiem. Šodien biju maksimāli noskaņojies. Atrodoties trasē ne mirkli nevarēja atslābt, jo cīņa ar konkurentiem bija ļoti sīva. Manuprāt, masu starti tāpēc ir tik interesanti, jo finiša rezultāts nav paredzams līdz pat pēdējām sekundēm," sacīja Vīgants. "Nevar zināt to, kā konkurenti sadalījuši spēkus, un vai spēs fināla taisnē kāpināt ātrumu. Protams, ka priecājos arī par to, ka neraugoties uz vakardienas neveiksmi sprintā, šodien izdevās uzrādīt sniegumu, ar ko esmu apmierināts.”

Savukārt Kaparkalējs bija gandarīts, ka sacensības ir iesākušās tik veiksmīgi. "Šodien, atšķirībā no vakardienas, mēģināju vairāk piedomāt pie tā, kuros brīžos taupīt spēkus. Godīgi sakot, kamēr atrados trasē daudz nedomāju par to, ka izcīnīšu zeltu. Konkurentu temps trasē bija ļoti labs, taču priecājos, ka trases otrajā pusē tempu paātrināju, jo tas palīdzēja noturēties līdera pozīcijā. Paldies atbalstītājiem, kas neraugoties sliktajiem laikapstākļiem atradās trases malā un mudināja nezaudēt ātrumu - sajūtas ir fantastiskas, zinot, ka dzimtajā pilsētā ar savu sniegumu izdevās iepriecināt madoniešus un citus sporta fanus,” pauda Kaparkalējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!