Niks Saulītis svētdien izcīnīja uzvaru sporta bāzē "Smeceres sils" notikušā Pasaules kausa otrā posma rollerslēpošanā junioru sacensībās.

15 kilometru distancē ar intervālu startu klasiskajā stilā Saulītis finišēja pēc 37 minūtēm un 20,9 sekundēm. Lauris Kaparkalējs bija 14,9 sekundes lēnāks, bet lietuvietis Edvīns Simonutis atpalika 23,6 sekundes.

Junioru sacensībās piedalījās 14 sportisti.

Vīriešu konkurencē tikpat garā distancē Raimo Vīgants izcīnīja trešo vietu aiz diviem norvēģiem, finišēdams pēc 35 minūtēm un 35,8 sekundēm. Uzvarētājam Patrikam Kristofešsenam viņš zaudēja vienu minūti un 0,3 sekundes, bet otrajā pozīcijā finišējušais Amunns Korsets bija 13,0 sekundes ātrāks.

Gandrīz pusotru minūti aiz goda pjedestāla bija biatlonists Edgars Mise, kuram ceturtā vieta astoņu finišējušo sportistu konkurencē.

Sievietēm desmit kilometru distancē startēja tikai trīs sportistes. Uzvarētāja Patrīcija Eiduka distanci veica 27 minūtēs un 4,7 sekundēs, igauniete Johanna Udrasa atpalika 12,1 sekundi, bet Kitija Auziņa - vienu minūti un 40,8 sekundes.

Juniorēm šajā distancē ar rezultātu 29 minūtes un 16,1 sekunde uzvarēja vāciete Merle Rihtere. Līva Šahno ar 38,1 sekundes deficītu bija otrā, bet Samanta Krampe atpalika vienu minūti un 5,3 sekundes. Divas sekundes pirmajam trijniekam zaudēja Kristīne Brunere, kurai bija ceturtā vieta desmit rollerslēpotāju konkurencē.

Jau ziņots, ka sestdien sacensībās ar kopēju startu no latviešiem uzvaras laurus plūca Vīgants, Eiduka un Kaparkalējs. Piektdien sprintā pie zelta medaļām tika Auziņa un Saulītis.

Madonas ielās un sporta bāzē "Smeceres sils" uz starta līnijas šajā nedēļas nogalē stājās sportisti no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Vācijas un Norvēģijas, kuri sacentās Pasaules kausa otrajā posmā. Covid-19 ierobežojumi pēdējā brīdī liedza dalību vairākām Eiropas valstīm.

Arī šogad dalībnieki atradās vienlīdzīgos apstākļos, jo visi startēja ar vienādām tehniskā atbalstītāja "FF Rollerskis" rollerslēpēm.

Pirmais Pasaules kauss rollerslēpošanā Latvijā tika rīkots 2006.gadā - Priekuļos, bet Madonā šogad tika aizvadīts jau piektais Pasaules kausa posms. Pērn pasaules čempionāts rollerslēpošanā atnesa Latvijai divas godalgas - Niks Saulītis 200 metru sprinta distancē junioriem izcīnīja bronzas godalgu, savukārt Raimo Vīgants 20 kilometru distancē ar masu startu elites konkurencē bija trešais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!