Foto: Gata Pabērza kolāža
Pagājušajā nedēļā papildinājām "MVPersonība" klubiņu, kā arī pastāstījām par uzņēmīgiem vīriem ar latviešu izcelsmi, kas pratuši sevi apliecināt Ziemeļamerikā, pievērsām uzmanību bēdīgajai statistikai bodibildingā, kā arī pieminējām slavenības, kas grūtā brīdī snieguši palīdzīgu roku Ukrainai.

'MVPersonība': Gunārs Jākobsons par spēli pret Krieviju, olimpisko cirku, ukraiņu saknēm, okupāciju

Foto: Kadrs no video

"MVPersonība" 9. epizodē uz sarunu aicinājām cilvēku, kurš dzimis Ulmaņlaikos, lielāko mūža daļu nodzīvojis un nostrādājis padomju okupācijas režīmā, bet pēdējos 30 gadus – atkal neatkarīgā Latvijā. Savu pirmo reportāžu sporta žurnālistikā viņš veica 1954. gada 4. jūlijā, un kopš tā laika strādājis vairākos desmitos pasaules hokeja čempionātu un velna ducī olimpisko spēļu. Žurnālistikā viņš darbojas vēl joprojām, bet par galveno sporta inventāru viņam šodien kalpo vairākas desmitgades veca ķerra. Profesionālis, blūmīzera cienītājs un gādīgs vectēvs – Gunārs Jākobsons.

Lasīt vairāk

Skaistā nāve... Profesionālā bodibildinga 'melnais skaitītājs' uzņem apgriezienus

Foto: SWNS/Scanpix/LETA

Bodibildingā jau piedzīvots "Bronzas laikmets" un "Zelta laikmets", bet pašlaik šis sporta veids atrodas "Muskuļu monstru ērā". Taču pēdējo gadu tendences liecina, ka to, kas profesionālajā ķermeņa būvēšanā notiek patlaban, var nodēvēt tikai un vienīgi par "nāves ēru"... Statistika ir nepielūdzama – 2021. gadā mūžībā devās 15 elites līmeņa atlēti. Laika posmā no 2017. līdz 2020. gadam tādu bija 28. Citiem vārdiem, piecu gadu laikā miruši 43 visaugstākā līmeņa sportisti, un melnā statistika nestājas – šogad saraksts jau papildināts ar vairākiem vārdiem.

Lasīt vairāk

800 miljoni par neko. Latviešu izcelsmes brāļi un lielākais darījums sporta vēsturē

Foto: DELFI kolāža

Par latviešu prasmēm veikt tālredzīgus manevrus, kas nākotnē izvērtušies par ļoti ienesīgu finanšu avotu, nemaz tik bieži nav gadījies dzirdēt. Pagājušā gadsimta 30. gados uz Ameriku emigrējušā uzņēmēja dēli Ozijs un Daniels Silnas 70. gadu vidū noslēdza darījumu, kas tiek uzskatīts par lielāko sporta vēsturē. Viena atruna līgumā ar NBA par ienākumiem no televīzijas translāciju tiesību pārdošanas nodrošināja Silnām bagātību, kas pārticībā ļauj dzīvot arī nākamajām paaudzēm.

Lasīt vairāk

Vēl pagājušajā nedēļā pastāstījām par bijušo naktskluba "Essential" rezidējošo dīdžeju Mārci Krasovski, kurš šodien ražo izklaides saturu NHL regulārā čempionāta uzvarētājai Floridas "Panthers", lūkojām saprast, vai slavenā "Ferrari" komanda atkal atgriezīsies F-1 virsotnē, uzskaitījām slavenības un organizācijas, kas atvērušas makus, lai palīdzētu ukraiņiem, kā arī mēģinājām saprast, kādēļ šovbiznesa haizivis par saviem medījumiem noskatījušas profesionālās sporta komandas.

Kas gaidāms "MVP"

Šajā nēdēļas nogalē sāksies pasaules hokeja čempionāts, kuram savu skatienu pievērsīs arī MVP, aprakstīsim kādu zīmīgu un iepriekš plaši neiztirzātu epizodi no šogad pirmizrādi piedzīvojuša un popularitāti guvuša seriāla, pastāstīsim par diviem amerikāņu futbolistiem, kuri ierakstījuši savus vārdus Latvijas sporta sasniegumu grāmatā un pieminēsim nesen mūžībā aizgājušo mūsdienu izcilāko futbola aģentu, bet komentāra slejās pašķetināsim, ar ko tad atšķiras labākais no izcilākā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!