Foto: Latvijas Pasts

"Latvijas Pasts" 2022. gada 12. maijā izdod jaunu pastmarku un aploksni Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) 100. jubilejā. Filatēlijas jaunumus sākotnēji varēs iegādāties lielāko pilsētu pasta nodaļās, kā arī "Latvijas Pasta" e-veikalā "https://veikals.pasts.lv". Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta 2022. gada 12. maijā Latvijas Sporta muzejā Alksnāja ielā 9, Rīgā, no plkst.9 līdz 15, ziņo "Latvijas Pasts".

Jaunās pastmarkas nominālvērtība ir 1,20 eiro, un tā atbilst vēstuļu korespondences apmaksai līdz 20 gramu Latvijas teritorijā, savukārt pastmarkas tirāža sasniedz 50 000 eksemplāru. Līdz ar pastmarku tiks izdota arī speciāla aploksne 800 eksemplāru tirāžā. Filatēlijas izdevumu dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Filatēlijas izdevumu vizuālais noformējums veidots svinīgās noskaņās – uz pastmarkas un aploksnes mākslinieciski attēloti nozīmīgākie sporta veidi, kurus olimpiskajās spēlēs pārstāv Latvija, kā arī uz tām redzams komitejas oficiālais logo.

Šogad aprit simt gadu, kopš dibināta Latvijas Olimpiskā komiteja, kura ir atpazīstamākā sporta organizācijā Latvijā un kuras galvenais uzdevums ir pārraudzīt Latvijas sportistu pārstāvniecību olimpiskajās spēlēs – gan sportistu gatavošanos, gan Latvijas komandas deleģēšanu. Komitejas sastāvā ir 39 olimpisko sporta veidu federāciju pārstāvji un ievēlēti individuālie locekļi. Tās galvenā pārvaldes institūcija ir Ģenerālā asambleja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!