Foto: AFP/Scanpix/LETA
Sociālo tīklu superzvaigzne Džeiks Pols svētdien Saūda Arābijā notikušajā boksa mačā ar dalītu tiesnešu lēmumu piekāpās Tomijam Fjūrijam, piedzīvojot pirmo zaudējumu karjerā.

Līdz šim milzu popularitāti platformā "youtube.com" iemantojušais Pols, kuru uz cīņu nenogurdinoši izaicina arī Mairis Briedis, bija izcīnījis uzvaras visās sešās cīņās, bet viņa panākumu sērija aprāvās cīņā pret Tomiju Fjūriju, kurš ir supersmagsvaru čempiona Taisona Fjūrija brālis.

Pēc astoņu raundu cīņas divi tiesneši lēma, ka Fjūrijs uzvarēja ar 76:73, bet viens tiesnesis uzvaru deva Polam ar 75:74. Tādējādi Fjūrijs tika pie savas karjeras devītās uzvaras deviņās cīņās.

23 gadus vecais Fjūrijs ciņas laikā bija aktīvāks un biežāk izdarīja precīzus sitienus, bet astotajā raundā Polam izdevās panākt pretinieka nokdaunu, tomēr ar to bija par maz, lai izcīnītu uzvaru.

"Pēdējos divus gadus es šim veltīju savu dzīvi. Visi domāju, ka es bēgu no šīs cīņas, taču šovakar es sāku savu ceļu uz virsotnēm," pēc cīņas teica Fjūrijs.

Pols izteica cieņu Fjūrijam un aicināja viņu vērtēt nevis pēc uzvarām, bet gan pēc zaudējumiem. "Es nezinu, vai es piekrītu tiesnešiem, bet tāda ir boksa pasaule," teica Pols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!