Foto: F64

Aizvadītajā nedēļas nogalē ASV Arizonas štatā notiekošajās sacensībās "Sun Devil Open" Latvijas izlases dalībniece Ieva Maļuka sasniegusi jaunu nacionālo rekordu 200 metru kompleksajā peldējumā, sacensībās izcīnot otro vietu, informē Latvijas Peldēšanas federācija.

Maļuka 3.jūnijā priekšsacīkstēs 200 m distanci veica divās minūtēs un 17,47 sekundēs, tādējādi ar otro labāko laiku kvalificējoties sacensību finālam, kas norisinājās tās pašas dienas vakara sesijā. Savukārt finālā "Sun Devil" komandas pārstāve ne vien ievērojami uzlaboja priekšsacīkstēs uzrādīto laiku, bet arī vairāk kā par sekundi pārspēja sev piederošo Latvijas rekordu šajā distancē. Jaunais Latvijas rekords ir divas minūtes un 15,92 sekundes.

Tāpat Maļuka sacensībās startēja 100 metru un 200 metru brīvā stila distancēs. 100 metros brīvajā stilā Maļuka izcīnīja trešo vietu ar rezultātu 56,74 sekundes, savukārt divas reizes garākā distancē, finišējot pēc divām minūtēm un 1,62 sekundēm, izcīnīta ceturtā vieta.

Maļuka jūnijā atgriezīsies Latvijā, bet jūlija sākumā kopā ar pārējiem Latvijas izlases dalībniekiem (Ģirtu Feldbergu, Daniilu Bobrovu un Kristapu Miķelsonu) dosies uz Malaiziju, lai aizvadītu sagatavošanās nometni pirms pasaules čempionāta Fukuokā, kas norisināsies laika posmā no 23.-30.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!