Foto: FIVB

Austrālijas pāris Tomass Hodžess/Zakerijs Šūberts svētdien svinēja uzvaru Pludmales volejbola profesionālās tūres jeb "Beach Pro Tour" (BPT) "Challenge" posmā Jūrmalā.

Finālā Hodžess/Šūberts, kuri pamatturnīrā bija izsēti vien ar 20.numuru un iepriekš pārvarēja kvalifikācijas barjeru, ar 2-1 (10:21, 21:16, 15:12) pieveica sacensību galvenos favorītus brazīliešus Andrē Lojolu un Žeorži Vanderleju.

Cīņā par trešo vietu vēl divu Brazīlijas duetu duelī ar 11.numuru izsētie Vitors Felipe un Renatu Lima ar 2-1 (21:15, 16:21, 15:13) pieveica Evandru Gonsalvesu un Arturu Mariano (7.).

Jau ziņots, ka Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri bija izsēti ar sesto numuru, turnīru noslēdza dalītā devītajā vietā un izcīnīja 460 pasaules ranga punktus.

Pagājušajā gadā, kad BPT sacensības tika rīkotas pirmo gadu, Jūrmalā notika prestižākais "Elite 16" sērijas turnīrs, bet šogad tiek rīkots pēc ranga otrais "Challenge" posms, lai latviešiem būtu lielākas iespējas startēt un cīnīties par godalgām.

Pērn neviens no Latvijas pāriem, kas piedalījās pamatturnīrā, neiekļuva ceturtdaļfinālā, bet uzvaru svinēja Itālijas vīriešu un Kanādas sieviešu dueti.

Turnīrā ir pieteikti sportisti no 32 dalībvalstīm.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!