Foto: AFP/Scanpix/LETA

Parīzes nemieros naktī uz piektdienu aizdedzināts 2024. gada olimpisko spēļu peldbaseins, ziņo BBC, atsaucoties uz sociālajos tīklos publicētajiem video kadriem.

Olimpisko spēļu peldbaseins atrodas Parīzes ziemeļaustrumos Sendenī priekšpilsētā Oberviljēras komūnā. Video redzams, ka olimpiskais objekts ir liesmās, bet notikuma vietā strādā ugunsdzēsēji un mediķi.

Peldbaseinā risinājās celtniecības un remonta darbi, lai to sagatavotu 2024. gada olimpiskajām spēlēm. Parīzes olimpisko spēļu rīkotāji pagaidām nav komentējuši, kā tas ietekmēs gatavošanos 2024. gada olimpiskajām spēlēm.

Francijā jau trešo nakti nerimstas nekārtības, kas sākās pēc kāda jaunieša nošaušanas. 17 gadus vecais jaunietis, sēžot pie auto stūres, nepakļāvās policijas prasībām un pārbaudēm, uzsākot bēgšanu. Policisti raidīja šāvienus, no kuriem jaunietis gāja bojā.

Trīs dienās aizturēti vairāk nekā 600 nekārtību dalībnieki. Parīzē, tās priekšpilsētā un arī citās pilsētās izdemolēti un izlaupīti veikali, kā arī sadedzinātas mašīnas un biroju ēkas. Pagājušajā diennaktī nekārtībās cietuši vismaz 250 policisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!