Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 9. jūlijā Tallinā Lapua Eiropas kausa posmā šaušanā Ernests Erbs un Latvijas komandas pistoļnieki izcīnīja uzvaras gan individuāli, gan komandu vērtējumā, informēja Latvijas Šaušanas federācijas valdes locekle Anita Krieķe-Jermacāne.

Šaušanā ar mazkalibra pistoli 25 m distancē pa mērķi ar melno apli (t.i. 4 piecu šāvienu sērijas, katrai sērijai laiks 150 sekundes; 4 piecu šāvienu sērijas, katrai sērijai laiks 20 sekundes; 4 piecu šāvienu sērijas, katrai sērijai laiks 10 sekundes) individuāli pārliecinošu uzvaru izcīnīja Ernests Erbs ar sašautiem 577 punktiem. Rihards Zorge ar 565 punktiem ieguva bronzu. Emīlam Vasermanim un Laurim Strautmanim par punktu mazāk un attiecīgi 4. un 6.vieta (pēc sašauto centra desmitnieku skaita). Daniels Vilciņš ar sašautiem 555 punktiem – devītais.

Ņemot vērā augstvērtīgos rezultātus, Ernests Erbs, Rihards Zorge un Emīls Vasermanis izcīna tiesības piedalīties Lapua Eiropas kausa finālā, kas rudenī norisināsies Horvātijā.

Latvijas komanda (Ernests Erbs, Rihards Zorge un Daniels Vilciņš) šajā vingrinājumā sašāva 1697 punktus un triumfēja arī komandu ieskaitē. Igaunijas un Somijas komandai attiecīgi 2. un 3.vieta.

8. jūlijā šaušanā ar lielkalibra sporta pistoli (30 šāvieni pa mērķi ar melno apli, 30 šāvieni pa īslaicīgi redzamu mērķi) Latvijas komanda, sasniedzot 1712 punktu slieksni, ieguva sudraba medaļas. Uzvarētāji Igaunijas sportisti, 3. vieta Somijas izlasei.

No Latvijas sportistiem individuāli labākais šajā vingrinājumā bija Emīls Vasermanis, kurš, iešaujot 578 punktus, izcīnīja 4. vietu un tiesības startēt Eiropas Lapua kausa finālā arī šajā vingrinājumā. Laurim Strautmanim un Ernestam Erbam 567 punkti un attiecīgi 10. un 11. vieta. Rihards Zorge ar 559 punktiem bija septiņpadsmitais. Uzvaru svinēja Francijas sportists Fridrici Yann, sašaujot 587 punktus. Latvijai (Vasermanis, Strautmanis, Erbs) komandu vērtējumā šajā vingrinājumā 2. vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!