Foto: Jeļizaveta Iļjina
No 18.-20. augustam, viesmīlīgajā Upesciema stadionā norisināsies ikgadējās sacensības petankā "Warriors/Garkalnes Cup". Latvijā populārākās petanka sacensības jau desmito reizi organizē JRFPC "Upesciema Warriors" sadarbībā ar Ropažu novada pašvaldību.

Šogad turnīrs norisināsies trīs dienas,piektdien Upesciema stadiona petankas laukumos notiks sacensības vienspēlēs, sestdien norisināsies sacensības tripletos, bet svētdien turpat sacensības divniekos. Abas dienas sacensības sāksies plkst. 9:30. Vienspēlēs piedalīsies vairāk kā 80 spēlētāju, trijnieku sacensībās pieteikušās 50 komandas, bet divniekos pagaidām vēlmi cīnīties par medaļām apliecinājušas 70 komandas. Šogad sacensībās jau atkal pulcēsies prāvs pulks sportistu – kopā Upesciema petanka laukumos pulcēsies petankas entuziasti no 13 valstīm (Latvija, Lietuva, Beļģija, Igaunija, Polija, Somija, Luksemburga, Francija, Nīderlande, Mongolija, Slovākija, Skotija, Ukraina).

Vēl pieteikšanās nav noslēgusies, bet jau uz doto brīdi visu pieteikto dalībnieku skaits pārsniedz iepriekšējo gadu dalībnieku skaitu, kas noteikti liecina par turnīra kvalitāti un popularitāti. Lielo interesi nosaka tas, ka ne katru dienu var uzspēlēt ar citu pasaules valstu spēlētājiem. Jāpiebilst, ka šogad piedalīsies arī pasaules līmeņa spēlētāji. Tādējādi rīkotāji velreiz apliecina, ka ir populārākais petankas turnīrs Baltijā, kas sāk iekarot stabilu vietu Eiropas sacensību kalendārā.

Ņemot vērā lielo interesi, pirms gada rīkotāji plānoja ieviest dalībnieku skaita limitu, lai sacensības varētu ritēt raiti. Redzot spēlētāju lielo interesi par iespēju spēlēt Upesciema stadionā un piedalīties "Warriors/Garkalnes cup", organizatori sasparojās un radīja iespēju paplašināt dalībnieku skaitu, palielinot spēļu laukumu skaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!