Foto: SIPA/Scanpix/LETA
Vairākas reizes mainoties līderiem un no cīņas atkrītot vairākiem favorītiem spraigu sacīksti pēdējā dienā sola prestižās "DP World Tour" golfa sacensības "Cazoo Open de France" jeb Francijas atklātais čempionāts.

"Cazoo Open de France" kopējais balvu fonds ir 3 250 000 ASV dolāru. Uzvarētājs saņems 552 500 ASV dolārus, otrā vieta tiks pie 357 500 ASV dolāriem, bet bronzas medaļnieks – pie 204 750 ASV dolāriem.

Pirmajā dienā 18 bedrītes vislabāk veica korejietis Toms Kims, kuram trasē vajadzēja 64 sitienus. Viņam gan bija neveiksmīgas otrā un trešā diena (attiecīgi 73 un 70 sitieni), kas viņu nobīdīja uz dalītu 12. vietu pirms izšķirošās dienas.

Otrajā dienā negaidīti par līderi kļuva viens no golfa sezonas pārsteigumiem anglis Džordans Smits (pasaules ranga 88. numurs), kurš pirmajā dienā no līdera atpalika par diviem sitieniem. Viņš otrajā dienā 18 bedrītes veica ar 64 sitieniem, sacensību pusē tuvāko sekotāju skotu Evanu Fērgusonu (pasaules ranga 140. vieta) apsteidzot par trīs sitieniem. Smits otrajā dienā pirmās piecas no pirmajām sešām bedrītēm veica ar "birdie" (par vienu sitienu mazāk par paredzamo) un turpinājumā ar drošu spēli nosargāja līderpozīciju.

Tomēr līderpozīcijas Smitam neizdevās nosargāt trešajā dienā, jo trešo reizi olimpisko "Le Golf National" golfa kluba maršrutu veica tikai ar 70 sitieniem. Stabili pirmās trīs dienas aizvadīja Fērgusons (66, 67 un 67 sitieni), kas viņam pēc divām dienām ar 200 sitieniem ļauj dalīt pirmo vietu ar Smitu.

Trešajā dienā labākais bija japānis Kazuki Higa (pasaules ranga 156. vieta), kas 18 bedrītes veica ar 65 sitieniem. Viņam pēc trīs dienām ir 201 sitiens, kas ļauj ierindoties "bronzas" pozīcijā. Vēl par vienu sitienu atpaliek vācietis Janiks Pauls (pasaules ranga 104. vieta), bet 204 sitieni pēc trīs dienām ir japānim Rio Hisatsunem (pasaules ranga 166. vieta). Sesto vietu pirms izšķirošās dienas dala četri golferi.

Pērnā gada uzvarētājs itālis Gvido Miglioci pēc trīs dienām ir tikai 34. vietā, no līderiem atpaliekot par desmit sitieniem.

"Cazoo Open de France" ir viens no "DP World Tour" sacensību posmiem (iepriekš zināms kā Eiropas golfa tūre jeb "European Tour") un pēdējās sacensības pirms prestižā Raidera kausa izcīņas, kas jau pēc nedēļas sāksies Romā.

Ziņots, ka pirmo reizi Latvijas golfa vēsturē vairākiem Latvijas amatieru golferiem bija iespēja tikt pie dalības prestižajā turnīrā. Latvijas Golfa federācijas un "Olybet Sports Bar" kopīgi rīkotajā izaicinājumā "Izspēlē Latviju". Vīriešu konkurencē pie iespējas tika Reinis Miljons, bet sievietēm labākā izrādījās Aija Orniņa. Tikmēr izlozē kā trešā iespēju piedalīties un uzspēlēt kopā ar profesionāļiem "Cazoo Open de France Pro – Am" turnīrā ieguva arī Lidija Gavrilova.

Pēc piedalīšanās un spēlēšanas ar profesionāļiem par saviem iespaidiem "Delfi TV" sporta diskusiju raidījumā "Aizmugure" dalījās Reinis Miljons un sarunu var noskatīties ŠEIT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!