Fоtо: Kārlis Dambrāns, DELFI
Jau trešo gadu dzīvo Spānijā un brīvi pārvalda četras valodas. Pie viena no pasaulē slavenākajiem treneriem 15 gadus vecais Olivers Ritenieks slīpē karatē iemaņas, lai tuvāko gadu laikā ielauztos elitē. Starp saviem vienaudžiem viņš pasaules rangā šobrīd ir septītajā vietā, un sapnis par olimpiskām spēlēm Madrides čempionam ir dzīvs. "Viņš ir pavēris lielās durvis uz karatē pasauli."


Ikdiena Oliveram aizrit Madrides pievārtē, kur viņš trenējas spāņu karatē leģendas Ivana Leala klubā. Latvietis ir tiešā šī speciālista pārraudzībā. Leals savulaik pats sešas reizes tika kronēts par pasaules čempionu, turklāt ieguva arī deviņus zeltus Eiropas meistarsacīkstēs. Šobrīd viņš atbild arī par Spānijas nacionālo izlasi, tā kā Ritenieks ir nonācis labās rokās, lai tiktu pie visiem priekšnosacījumiem īstenot savus karatē sapņus.

"Leals ir Spānijas karatē leģenda, kurš Oliverā saskatījis lielu potenciālu. Protams, tas kopā veido lielas izmaksas, bet, ja gribam kaut ko sasniegt, ar to ir jārēķinās," akcentē jaunā censoņa fiziskās sagatavotības treneris, bijušais Latvijas olimpietis Deniss Čerkovskis, kurš pats savā ilgajā sportista karjerā ir apēdis daudz pudu sāls un pieredzē gatavs dalīties ar audzēkni.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !