Foto: Publicitātes foto
Latvijas izlases orientieriste Sandra Grosberga Itālijā notiekošajā Eiropas čempionātā orientēšanās sportā individuālajā sprinta distancē trešdien izcīnīja septīto vietu. Šis ir Grosbergas līdz šim augstākais individuālais sasniegums starptautiskajos čempionātos.

Grosberga bija vienīgā Latvijas izlases sportiste, kura sekmīgi pārvarēja kvalifikācijas sacensības. Finālā tūristu piepildītajās Veronas centra ielās viņa trīs kilometrus garo distanci veica bez ievērojamām kļūdām un demonstrēja augstu tempu. Šī kombinācija finišā ļāva ierindoties augstajā septītajā pozīcijā, 46 sekundes aiz uzvarētājas Sāras Hagstromas un tikai vienu sekundi aiz sestās vietas.

"Pēc pasaules čempionātā izcīnītās septītās vietas biju ļoti priecīga, bet šodien zināju, ka varēju tikt sešiniekā, tāpēc ir nedaudz bēdīgi. Bet ir labi zināt, ka es to spēju," Latvijas Orientēšanās federācija citē sportistes teikto.

"Distance šķita vieglāka nekā gaidīts, ļoti uzmanīgi lasīju karti uz priekšu un gaidīju kādu distanču plānotāja "triku", bet tas tā arī nepienāca. Iespējams, tieši liekas uzmanības dēļ distances beigu daļā zaudēju laiku. Biju ļoti gatava, biju kārtīgi izpētījusi apvidu ar "Google Street View", zināju, kā izskatās pilsētas laukumi, ielas," nianses atklāja Grosberga. "Biju ļoti koncentrējusies tieši uz šodienu, tāpēc par turpmāko čempionātu neesmu tik ļoti domājusi. Sprinta stafetē ir iespēja būt diezgan augstu, un "knock-out" sprintā domāju, ka man ir izredzes cīnīties par vietu finālā."

Ar šo rezultātu Grosberga uzlaboja savu 2021. gadā Šveicē sasniegto desmito vietu Eiropas čempionāta sprinta distancē. Starp Latvijas orientieristiem augstākus individuālos rezultātus savulaik sasnieguši vienīgi Mārtiņš Sirmais (divreiz otrā vieta vidējā distancē, sestā pozīcija sprintā) un Edgars Bertuks (piektā vieta vidējā distancē).

Eiropas čempionāts orientēšanās sportā šogad notiek Itālijā un tikai sprinta distancēs — piektdien, 6. oktobrī, notiks jauktās sprinta stafetes un čempionāts noslēgsies svētdien, 8. oktobrī, ar "knock-out" sprintu.

Latvijas izlase uz Eiropas čempionātu ir devusies deviņu sportistu sastāvā. Izlasi pārstāv Sandra Grosberga, Elza Ķuze, Signe Sirmā, Laura Puķīte, Anna Freimane, Rūdolfs Zērnis, Andris Jubelis, Fricis Spektors un Valters Reneslācis. Izlases treneris ir Dāvids Stefanski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!