Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Starptautiskās paralimpiskās komitejas (IPC) lēmumu, kas ļauj Krievijas atlētiem neitrālā statusā piedalīties Parīzes olimpiskajās spēlēs, politiskos gaiteņos ietekmējis agresorvalsts diktators Vladimirs Putins, atzinusi Krievijas paralimpiskā komiteja (PKR).

Septembra beigās IPC pieņēma lēmumu, kas ļauj agresorvalstij Krievijai un tās partnerei Baltkrievijai piedalīties Parīzes paralimpiskajās spēlēs. Parīzē agresorvalsts paralimpieši drīkstēs startēt kā neitrāli atlēti vai neatkarīgi sportisti, bet pirms tam vēl būs jāsaņem IPC individuālā atļauja.

"Pirms trīs nedēļām Bahreinā notika IPC Ģenerālā asambleja. Mums principiāli bija svarīga dalība tajā. IPC izpildkomiteja rosināja pilnībā izslēgt Krieviju un Baltkrieviju, bet Ģenerālā asambleja nobalsoja pret šo ideju," sporta forumā Krievijā izteicies PKR vadītājs Pāvels Rožkovs. "Liela ietekme bija Krievijas prezidenta [Vladimira Putina] iniciatīvai un darbam ar Āzijas un Āfrikas valstīm. Mēs to reāli izjutām."

Latvijas paralimpiskās komitejas (LPK) ģenerālsekretāre Liene Apine intervijā "Delfi TV raidījumā "Aizmugure" izteicās, ka Krievijas pielaišana bijusi gaidāma, jo PKR pārstāvji bija ieradušies Bahreinā, lai gan nebija aicināti. Viņa arī pieļāva, ka Krievijas puse veikusi "mājas darbu", kas veicinājis lēmumu, un to tagad atzinusi arī PKR. "Delfi TV" sporta diskusiju raidījuma "Aizmugure" visu epizodi par agresoru pielaišanu Parīzes paralimpiskajām spēlēt var apskatīt ŠEIT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!