Fоtо: Reuters/Scanpix/LETA

Boksa smagsvara Taisona Fjūrija 23. decembrī paredzētā tikšanās ar ukraini Oleksandru Usiku varētu tikt pārcelta uz vēlāku laiku, prognozē bijušais britu bokseris, tagad boksa eksperts Džordžs Grovess, vēsta "Sky Sports". Par "Gypsy King" dēvētais Fjūrijs pirms nedēļas ar grūtībām pēc punktiem pieveica prestižās cīņu organizācijas "Ultimate Fighting Championship" (UFC) bijušo čempionu Fransisu Nganu, cīņu nosaucot par vienu no smagākajām pēdējo desmit gadu laikā, tāpēc ir pāragri spekulēt par Fjūrija un Usika cīņu, uzskata Grovess.

Kā vēstīts, 28.oktobrī Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona titula glabātājs smagajā svarā Taisons Fjūrijs saspringtā cīņā izcīnīja diskutablu uzvaru pēc punktiem pār jauktās cīņu mākslas (MMA) zvaigzni Fransisu Nganu, kuram šī bija debija profesionālajā boksā. Jau pirms Fjūrija un Nganu cīņas spekulēts par gaidāmo supercīņu starp Usiku un Fjūriju, kuras uzvarētājs kļūtu par absolūto boksa smagsvaru čempionu.

Tomēr Grovess domā, ka Fjūrija nākamā cīņa nebūs ar Usiku, kā plānots. Nepārspētā WBC čempiona godam pēc iepriekšējās cīņas ir jābūt tik aizskartam, ka vai nu 35 gadus vecais bokseris atkal spēkosies ar to pašu Fransisu Nganu, lai parādītu savu autoritāti, vai arī beigs karjeru, uzskata Grovess. Viņaprāt, Fjūrija un Usika cīņa nevis tiks atlikta, bet pat vispār nenotiks, jo, ja ukraiņu bokseris uzvarēs, tas var smagi iedragāt Fjūrija plānus pēc karjeras beigšanas.

"Fjūrijs visiem stāsta, ka viņš ir karalis un ka neviens cīkstonis viņu nekad nepārspēs. Šobrīd ir kāds, kurš var viņu pārspēt, un tas ir Usiks. Daudzi cilvēki domā tāpat. Viņam nav nepieciešamība riskēt un cerēt, ka ukrainis neliks viņam trūkties," saka Grovess. "Fjūrijs ir interesants personāžs, un pašlaik viņam ir daudzas iespējas, ko darīt pēc boksa. Tās ir durvis, kas varētu tikt aizvērtas, ja viņš zaudēs Usikam."

Pēc Grovesa domām, WBC čempions izvēlēsies parādīt savu dominanci pār Nganu, izaicinot viņu uz atkārtotu cīņu, par kuru saņems lielu naudu un par kuru daudzi cilvēki būtu ieinteresēti, vai arī "pakārs boksa cimdus uz nagliņas" un pateiks ardievas profesionālajam boksam. "Nav iespējams, ka nākamajā rītā (pēc Nganu cīņas) Fjūrijs nepamodās ar šaubām: "Vai man tas vēl ir pa spēkam? Kāpēc es nevarēju viegli tikt galā ar šo puisi?" Iespējams, viņš domā: "Vai es tiešām vēl gribu to darīt?"".

"Fjūrijam nav bijis smagi jāstrādā, nav bijis "jāķepurojas". Jā, viņš nebija nekāds "tautas mīlulis" līdz pat otrajai cīņai pret Deonteju Vailderu (2020. gadā), un kopš 2021.gada cīņas ar Vailderu viņš nav ticis pa īstam pārbaudīts. Tas ir ilgs laiks. Šķiet, ka ir pagājis ilgs laiks, kopš viņš, iespējams, patiešām ir bijis iespiests stūrī," savās pārdomās dalījās Grovess.

Līdzīgās domās ir Fjūrija līdzgaitnieks smagsvarā Freizers Klārks. "Es nezinu, vai lepnums ļaus viņam cīnīties pret Usiku. un nezinu, vai lepnums ļaus viņam cīnīties pret Entoniju Džošua."

"Man ir sajūta, ka nepieciešama [Fjūrija] cīņa pret Entoniju Džošua. Jautājums – vai tā notiks, pirms abiem sāksies karjeras noriets? Mums šo cīņu vajag tagad. Bet ja runājam par cīņu pret Usiku – vai viņš [Fjūrijs] grib iegūt pārliecību pirms tikšanās ar Usiku," pārdomās ieslīgst Klārks, kurš 2021. gadā izcīnīja Tokijas olimpisko spēļu sudrabu.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !