Foto: Publicitātes foto
Polijas pilsētā Policē notikušajā pasaules jauniešu čempionātā 100 lauciņu dambretē trijās disciplīnās - sacensībās ar klasisko laika kontroli, sacensībās ar ātrās dambretes kontroli (rapid) un ātrspēlē (blics) - izcili startējuši Latvijas jaunie dambretisti, izcīnot divus čempionu titulus un 14 medaļas.

Latvija komandu ieskaitē sacensībās ar klasisko laika kontroli izcīnīja otro vietu, sacensībās ar ātrās dambretes (rapid) laika kontroli izcīnīja otro vietu, bet sacensībās ar ātrspēles laika kontroli izcīnīja trešo vietu. Kopumā Latvijas jaunie sportisti izcīnīja četrpadsmit medaļas, tai skaitā divas no tām zelta, sešas sudraba medaļas un sešas bronzas medaļas.

U10 vecuma meiteņu grupā ļoti sekmīgi cīnījās vairākas Latvijas dambretistes. Sacensībās ar klasisko laika kontroli par pasaules čempioni kļuva mūsu jaunā dambretiste Varvara Ivanova, otrajā vietā ierindojās un sudraba medaļu saņēma Alise Misāne. Sacensībās ar ātrās dambretes kontroli Varvara Ivanova izcīnīja sudraba medaļu. Ātrspēles sacensībās otrajā vietā ierindojās un sudraba medaļu saņēma Alise Misāne, bet godalgotajā trešajā vietā ierindojās un bronzas medaļu saņēma Luīze Gudēvica Liepiņa, izcīnot 12 punktus un ierindojoties ceturtajā vietā.

U13 vecuma meiteņu grupā sekmīgi startēja Malvīne Misāne, sacensībās ar klasisko laika kontroli izcīnot bronzas medaļu un sacensībās ar ātrās dambretes laika kontroli izcīnot sudraba medaļu, bet U16 vecuma meiteņu grupā ātrās dambretes sacensībās sekmīgi cīnījās un bronzas medaļu ieguva Alisa Orlova.

Jaunākajā vecuma U8 zēnu grupā sacensībās ar klasisko laika kontroli trešajā vietā ar izcīnītajiem 13 punktiem ierindojās un bronzas medaļu saņēma mūsu jaunais dambretists Ernests Andersons.

Sekmīgi startēja arī mūsu jaunie spēlētāji U10 vecuma zēnu grupā. Sacensībās ar klasisko laika kontroli otrajā vietā ierindojās un sudraba medaļu saņēma Maksims Novickis, bet Daniels Sokols ierindojās trešajā vietā. Sacensībās ar ātrās dambretes laika kontroli Maksims Novickis ierindojās trešajā vietā, bet sacensībās ar ātrspēles laika kontroli otro vietu un pasaules vicečempiona titulu izcīnīja Toms Andersons.

U19 vecuma grupā junioriem sekmīgi cīnījās un par pasaules čempionu sacensībās ar ātrās dambretes laika kontroli kļuva Vsevolods Mitrēvičs, pievienojot šo titulu savam šovasar izcīnītajam Eiropas čempiona titulam sacensībās ar klasisko laika kontroli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!