Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Jau ilgāku laiku tiek runāts par boksa smagsvaru Oleksandra Usika un Taisona Fjūrija iespējamo cīņu, kurā tiktu noskaidrots absolūtais pasaules čempions. Kā nākamais potenciālais cīņas laiks tiek minēts februāris, vēsta ārvalstu masu mediji.

Fjūrijs un Usiks septembrī diezgan negaidīti piekrita savstarpējam duelim par visām četrām svarīgākajām čempionu jostām. Pavasara sākumā pirmais mēģinājums vienoties par cīņu izgāzās, tad izskanēja versija par 23. decembri un Saūda Arābijas pilsētu Rijādu. Tomēr arī šis plāns izgāzās, bet tagad tiek domāts par februāri.

Usiks būtu gatavs cīnīties 23. decembrī, tomēr tam, visticamāk, nepiekritīs "čigānu karalis" Fjūrijs, kurš oktobra beigās ar pretrunīgi vērtētu tiesnešu atzinumu pieveica UFC cīņu meistaru Fransisu Nganu.

"Esmu gatavs cīnīties 23. decembrī, bet Fjūrijs iepriekšējā cīņā guva dažas traumas, bija nokdaunā. Droši vien [cīņu] pārcels uz nākamo gadu," "Reuters" citē ukraiņu smagsvaru, kurš šobrīd trenējas Valensijā.

Savukārt promouters Frenks Vorens izteicies, ka cīņa nebus uzreiz pēc gadu mijas, tāpēc februāra beigas šobrīd izskan kā tuvākais iespējamais dueļa laiks.

"Taisons tik drīz neuzsāks treniņu nometni pēc tik smagas cīņas. Tās ir vismaz astoņas nedēļas. Viņam vajag laiku, lai atgūtos, lai ķermenis atgūtos. Lai izveseļojas. Tad viņš dosies uz nometni, tas būs gada sākumā," teica Vorens,

Usiks iepriekšējo cīņu aizvadīja augustā, kad Polijas pilsētā Vroclavā ar tehnisko nokautu devītajā raundā pieveica britu bokseri Danielu Dubuā, nosargājot sev piederošās čempiona jostas Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) versijās smagajā svarā. Ukraiņu boksa zvaigzne 21 cīņā profesionālajā boksā nav piedzīvojis zaudējuma rūgtumu, turklāt 14 dueļus viņš noslēdzis priekšlaicīgi.

Starptautiskā boksa slavas zāle (IBHOF) par prestižākajām čempiona jostām atzīst četras – Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Pasaules Boksa padomes (WBC). To, kura rīcībā ir visas čempiona jostas, var dēvēt par neapstrīdamu pasaules čempionu. Četru jostu ēra sākās 2007. gadā, kad pārējās organizācijas atzina arī WBO, un kopš tā laika astoņiem bokseriem izdevies kļūt par neapstrīdamu pasaules čempionu, taču tas noticis citās svaru kategorijās, ne smagsvaros.


Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!