Viens no F-1 sezonas gaidītākajiem notikumiem Lasvegasas "Grand Prix" iesācies ar diezgan lielu organizatoru neveiksmi, kad pirmie treniņbraucieni tika atcelti trases problēmu dēļ, vēsta čempionāta rīkotāji.

Kad pirmajos brīvajos treniņbraucienos bija aizvadītas mazāk par desmit minūtēm, trasē tika parādīti sarkanie karogi. Karloss Sainss ar savu "Ferrari" formulu pārbrauca pāri nenostiprinātam notekas vākam, kas sabojāja viņa spēkratu. Spānis palika trases malā, tāpēc tika parādīti sarkanie karogi. Pēc Sainsa arī Estabana Okona "Alpine" formulas šasija tika sabojāta, kad viņš pārbrauca pāri nenostiprinātās notekas vietai.

Pēc tam tika paziņots, ka sesija netiks atsākta, FIA apstiprinot, ka tiek izskatīta problēma ar trases notekas vāku. Trases darbinieki joprojām turpina risināt problēmas, tāpēc aizkavējies arī otrā treniņbrauciena sākums.

Tiek ziņots, ka Sainsa vadītajai "Ferrari" formulai pēc šī incidenta bojāta šasija, jaudas agregāts un baterija. Komandas vadītājs Frederiks Vasērs preses konferencē neslēpj savu sašutumu, jo šis notikums "Ferrari" izmaksās ļoti dārgi.

Pilnībā sabojāts ir formulas monokoks, dzinējs un akumulators. Es domāju, ka tas ir vienkārši nepieņemami," teica Vasērs. "Tas mums izmaksāja veselu bagātību. Mēs sabojājām sesiju Karlosam. Mēs noteikti nebūsim daļa no otrajiem treniņbraucieniem. Manuprāt, tas ir vienkārši nepieņemami."

Ņemot vērā milzīgo ažiotāžu ap šo posmu, šī uzskatāma par diezgan lielu organizatoru neveiksmi. Tiesa, ielu trasēs bieži vien notekas un drenāžas tiek atrautas vaļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!