Foto: Publicitātes foto

Pasaules kausa fināla sacensībās Kataras pilsētā Dohā Latvijas sportiste Agate Rašmane piektdien izcīnīja septīto vietu šaušanā ar mazkalibra pistoli 25 metru distancē, informēja Latvijas Šaušanas federācija.

Kvalifikācijā Agate, sašaujot 585 punktus, bija ceturtā. Labākie astoņi sportisti turpināja cīņu par medaļām vingrinājuma finālā. Šī vingrinājuma finālā sportists punktu iegūst, trāpot šāvienu 8,5 cm diametra mērķī. Latviete ar sašautiem 11 punktiem izcīnīja 7.vietu.

Par sacensību uzvarētāju kļuva ķīniete Fena Sisjuaņa, bet otrajā vietā ierindojās vāciete Dorēna Fennekampa. Cita Ķīnas šāvēja Naņa Džao kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

Uz Pasaules kausa fināla sacensībām, kas no 18. līdz 26.novembrim norisinās Katarā, Dohā, tika uzaicināti un tajās piedalās pēc Starptautiskās Šaušanas sporta federācijas sportistu reitinga 12 labākie sportisti, kā arī Pasaules čempionāta medaļnieki katrā olimpiskajā šaušanas vingrinājumā.

Šaušanā ar pneimatisko pistoli Emīls Vasermanis izcīnīja bronzas medaļu, atkārtojot 2022.gada panākumu. Lauris Strautmanis izcīnīja 5.vietu. Agate Rašmane ar augstvērtīgu rezultātu - 574 punktiem ieņēma 10.vietu.

Tiesības piedalīties Pasaules kausa finālā šogad bija trim Latvijas izlases sportistiem Agatei Rašmanei, Laurim Strautmanim un Emīlam Vasermanim, treneru Viļņa Celmiņa un Zigfrīda Markaiņa pavadītiem. Šis ir pirmais vēsturiskais gadījums, kad Latviju Pasaules kausa finālā pārstāv trīs Latvijas sportisti. Iepriekš šādu iespēju izcīnījuši bija tikai Latvijas titulētākais šaušanas sporta lielmeistars Afanasija Kuzmins, stenda šāvējs Boris Timofejevs, kā arī 2021.gadā Agate Rašmane un Emīls Vasermanis 2022.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!