Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas šautriņu metējs Madars Razma pirmo reizi Profesionālās šautriņu korporācijas (PDC) rīkotajā pasaules čempionātā startēs kā izsētais sportists, un tas nozīmē, ka viņš sacensības sāks no otrās kārtas.

Ramza PDC pasaules čempionātos piedalās kopš 2019. gada, bet šoreiz viņš sacensībām kvalificējies no ranga. PDC rangs tiek noteikts no sezonas laikā nopelnītajām naudas balvām, un latvietis naudas balvās sakrājis 158 250 mārciņas (182 315 eiro), kas rangā jeb "Order of merit" viņam ļauj ieņemt 32. vietu.

Pasaules čempionātā tiek izsēti 32. labākie šautriņu metēji no ranga, un tas Latvijas sportistam deva iespēju turnīru sākt no otrās kārtas.

"Un tas ir oficiāli. Es pirmo reizi pasaules čempionātā būšu starp izsētajiem. Ne bez veiksmes un citu palīdzības, bet tik un tā esmu lepns. Tas, protams, negarantē panākumus, bet man ir sajūta, ka tas ir vēl viens solis uz priekšu manā karjerā," sociālajā tīklā "X" rakstīja Razma.

Ramza līdz šim pasaules čempionātā nav spējis pārvarēt otro kārtu. Aizvadītā gada turnīrā viņš otrajā kārtā piekāpās Gerijam Andersonam.

Šajā sezonā Razma "Players Championship 3" posmā sasniedza ceturtdaļfinālu, bet četros turnīros sasniedza astotdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!