Foto: IFF (International Floorball Federation)
Latvijas sieviešu florbola izlase sestdien Singapūrā pasaules čempionāta pusfinālā par piekto vietu zaudēja Slovākijai un cīnīsies par septīto vietu.

Latvija pusfinālā cīņā par 5.-8.vietu piekāpās ar 4:6 (0:2, 1:2, 3:2).

Emīlija Salaciete otrās trešdaļas 35.sekundē panāca 1:2, bet Slovākija atbildēja vēl ar trim gūtiem vārtiem.

48.minūtē Džeina Eglīte vienus vārtus atguva, bet Zuzana Mrāzova atjaunoja četru vārtu pārsvaru - 6:2.

58.minūtē vārtus guva aizsardze Evelīna Garbare, 59.minūtē - Anna Ankudinova, taču no zaudējuma izvairīties neizdevās.

Pretiniecēm Mihaela Šponiarova sakrāja trīs (2+1) rezultativitātes punktus, tiekot atzītai par labāko savā komandā, bet Latvijas vienībā šādu titulu izpelnījās vārtsardze Jana Filipsone, kura atvairīja 35 metienus.

Latvijas florbolistes A grupā ar 1:14 piekāpās Somijai, ar 3:4 zaudēja Norvēģijai un ar 1:22 kapitulēja Šveicei, ieņemot pēdējo vietu grupā.

Cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā latvietes ar 8:5 uzvarēja Japānu, bet ceturtdaļfinālā, ar 3:13 piekāpās pašreizējai čempionei Zviedrijai.

Slovākijas izlase B apakšgrupā ar 3:20 zaudēja Zviedrijai, ar 5:3 pārspēja Poliju un ar 1:9 atzina Čehijas pārākumu. Cīnoties par vietu ceturtdaļfinālā, Slovākija ar 11:2 bija pārāka pār Singapūru un ceturtdaļfinālā ar 4:8 piekāpās Šveicei.

Cīņā par septīto vietu Latvijas florbolistēm būs jātiekas ar Dāniju, kas ar 3:7 (0:0, 0:2, 2:5) zaudēja Polijai.

B grupā spēkus mēroja Zviedrija, Čehija, Polija un Slovākija, C grupā bija ielozēta Vācija, Singapūra, Austrālija un Francija, bet D grupā tikās Dānija, Igaunija un Japāna.

Astoņas spēcīgākas pasaules ranga komandas veidoja A un B apakšgrupas, bet pārējās - C un D apakšgrupas, aizvadot apļa sacensības. A un B grupu pirmo divu vietu īpašnieces uzreiz iekļuva ceturtdaļfinālā, bet trešās un ceturtās pozīcijas īpašnieces tikās ar otrā ešelona grupu divām spēcīgākajām izlasēm.

Pasaules čempionāta finālturnīrs Singapūrā beigsies 10. decembrī.

Latvijas izlases sastāvs pasaules čempionātā:

vārtsardzes - Jana Filipsone, Allana Kolosova;

aizsardzes - Evelīna Garbare, Lāsma Ēvele, Kristiāna Elizabete Krūmiņa;

uzbrucējas - Zane Darša, Džeina Eglīte, Paula Egle, Laura Gaugere, Elīza Elizabete Bērziņa, Anna Ankudinova, Simona Grāpēna, Jūlija Rozīte, Marta Lība Zameca, Annija Dārta Dankfelde, Marta Drille, Katrīna Dārta Kārkliņa, Dārta Derupa, Emīlija Salaciete, Marta Reke.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!