7. decembrī Siguldā viesojās mūziķis Gatis Irbe, kurš pazīstams ar pseidonīmu Gacho, lai nodibinājuma "R.R. fonds" un Siguldas Sporta skolas kopīgi organizētā labdarības pasākuma ietvaros dalītos savā dzīves pieredzē un atbildētu uz interesentu jautājumiem.

Savā uzrunā Gacho atklāja, ka bērnībā bijis ļoti grūti audzināms – no savas pirmās skolas izmests jau 2. klasē, vēlāk atskaitīts arī no internātskolas. Mamma viņu audzinājusi viena, jo tēvs ģimeni agri pametis un lielu daļu mūža aizrāvies ar alkoholu. Tagad gan abi uzturot cieņpilnas attiecības.

Mūziķis detalizēti stāstīja, kā ticis atlaists no visām trim darbavietām un cik nelaimīgs tajās juties. Tas palīdzējis saprast, ka grib dzīvē pilnībā nodoties mūzikas radīšanai un gūt no tās pietiekamus ienākumus, lai nebūtu jāstrādā darbos, kas pašam nepatīk.

Tāpat Gacho pastāstīja arī par savu dziesmu radīšanas procesu, skaidroja, kāpēc viņam nepatīk tikt dēvētam par slavenību un atbildēja uz visdažādākajiem kā jauniešu, tā pieaugušo jautājumiem.

Šis bija jau otrais nodibinājuma "R.R. fonds" un Siguldas Sporta skolas kopīgi rīkotais pieredzes vakars jaunajiem sportistiem, viņu vecākiem, treneriem un vienkāršiem interesentiem. Pērn dalīties savā pieredzē Siguldā bija ieradies hokeja leģenda Artūrs Irbe.

Nodibinājums "R.R. fonds" ir dibināts 2020. gadā un apmaksā ārpusskolas aktivitātes bērniem un jauniešiem ar izaicinošiem sadzīves apstākļiem piecās vietās Latvijā: Siguldā, Liepājā, Valmierā, Tukumā un Jaunpilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!