Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas šautriņu metējs Madars Razma ceturtdien, 21. decembrī, pirmo reizi karjerā pārvarēja pasaules čempionāta otro kārtu, tiekot pie iespējas cīnīties ar pašreizējo pasaules čempionu un turnīra galveno favorītu Maiklu Smitu.

Razma otrās kārtas spēlē Londonā nervozā cīņā ar 3-1 (3:0, 2:3, 3:2, 3:2) pieveica beļģi Maiku de Dekeru.

Tagad trešajā kārtā pēc Ziemassvētkiem Razma tiksies ar pasaules vadošo šautriņu metēju Smitu. Par iekļūšanu trešajā kārtā Razma nopelnījis 25 000 sterliņu mārciņas.

Razma stabili aizvadīja pirmo setu, droši uzvarot ar 3:0. Otrajā setā Razmam sašķobījās sniegums, ko izmantoja pretinieks, uzvarot setu ar 3:2. Trešajā setā Razma pirmo reizi spēlē vienā gājienā savāca maksimālos 180 punktus, atspēlējās no 1:2 un izšķirošajā "legā" ar teicamu "check out" grūtā situācijā uzvarēja setu ar 3:2. Izšķirošajā setā pirmajā "legā" Razmam izdevās 180 punktu gājiens, viņš izvirzījās vadībā ar 2:0, bet de Dekers atspēlēja divus legu deficītu un izlīdzināja rezultātu setā 2:2. Nervozā gaisotnē de Dekers neizmantoja iespēju panākt izšķirošo setu, bet pretinieka nervozēšanu izmantoja Razma – ar ceturto "match dart" uzvara mačā!

"Esmu ļoti laimīgs, tā bija sarežģīta spēle. Jutu lielu atbalstu no skatītājiem," uzreiz pēc cīņās "Sky Sports" pārraidē sacīja Razma.

Nākamais pretinieks latvietim būs pasaules čempions Smits. "Šķiet, esmu spēlējis ar viņu divreiz. Viņš ir viens no maniem mīļākajiem spēlētājiem, taču ne tagad. Lai es varētu ar Smitu cīnīties, man ir jāspēlē labāk nekā šodien."

Razma pirmo reizi karjerā ir starp izsētajiem pasaules čempionāta dalībniekiem un viņam ir 32. numurs. Kā izsētajam spēlētājam Razmam pirmā kārta bija brīva. Savukārt de Dekers sacensības sāka ar pirmo kārtu, kurā bija izsēts ar augsto piekto numuru. Pirmajā kārtā de Dekers pārliecinoši ar 3-0 (3-1; 3-1; 3-2) pieveica vācu šautriņu metēju Dragutinu Horvatu.

Razma piekto reizi spēlē pasaules čempionātā un ne reizi nav bijis trešajā kārtā – divas reizes viņš izstājās pirmajā kārtā un divas reizes otrajā kārtā. De Dekers ceturto reizi spēlē pasaules čempionātā – vienreiz viņam zaudējums pirmajā kārtā un divas reizes neveiksmes otrajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!