Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Par Profesionālās šautriņu korporācijas (PDC) pasaules čempionu šautriņu mešanā trešdien kļuva anglis Lūks Hamfrīzs, kurš finālspēlē ar 7-4 pārspēja 16 gadus veco angli Lūku Litleru, izcīnot savu pirmo titulu šajās sacensībās.

Litlers šajā mačā lūkoja kļūt par jaunāko pasaules čempionu pēc neticama snieguma šajā turnīrā, tomēr Hamfrīzs nepieļāva šo sensāciju. Jaunais pasaules čempions ieguva arī pusmiljonu mārciņu (577 870 eiro) lielu naudas balvu. Savukārt Litlers ieguva 200 000 mārciņu (231 150 eiro).

Litlers šo maču iesāka veiksmīgi, un viņš spēja izvirzīties vadībā ar rezultātu 4-2, tomēr Hamfrīzs turpinājumā uzvarēja piecus setus pēc kārtas, izcīnot uzvaru.

"Es nespēju aprakstīt savas sajūtas. Man bija domas, ka šodien ir jāuzvar, jo šis puisis drīz dominēs šautriņu mešanā," pēc uzvaras intervijā "Sky Sports" teica Hamfrīzs. "Viņš ir neticams spēlētājs."

Arī pats Hamfrīzs aizvada lielisku posmu savā karjerā, un viņš tagad ir uzvarējis četros no pēdējiem pieciem lielajiem PDC rīkotajiem turnīriem, kuri demonstrēti televīzijā.

Litlers ar savu sniegumu kļuva par apspriestāko spēlētāju pasaules čempionātā, bet pēc zaudējuma finālā viņš ieguvis motivāciju turpināt strādāt vēl vairāk.

"Es iekļuvu finālā, bet, iespējams, nākamos piecus vai 10 gadus netikšu citā finālā. Mēs to vienkārši nezinām, bet es varu teikt, ka esmu vicečempions. Tagad es tikai vēlos iet un uzvarēt," piebilda Litlers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!