Latvijas motokrosa čempionātā "MX2 Pro" klasē 2023. gadā Edvards Bidzāns un Mairis Pumpurs ierindojās pirmajās divās vietās, un viņi ar apņēmību gatavojas tam, lai arī šis gads būtu veiksmīgs. Abi aizvadījuši treniņnometnes Spānija, lai nākamajā sezonā startētu sacensībās Eiropā.

Bidzāns šobrīd pārstāv Vācijas komandu "KMP Honda Racing team". Viņš 2024. gadā startēs Eiropas čempionātā "EMX250" klasē, Vācijas čempionātā "ADAC", kur ar MX2 motociklu brauks "Youngster Cup" klasē, un Latvijas čempionātā motokrosā MX1 klasē. Jaunais sportists ziemas brīvlaikā bija treniņnometnē Spānijā, kur viņš divas nedēļas trenējās ar motociklu.

"Ņemot vērā to, ka Latvijā ir ziema, es pavadu daudz laika uz motocikla. Jā, jābrauc pa sniegu un sasalušām trasēm ar naglu riepām. Tas, protams, ir daudz citādāk nekā braukt saulainajā Spānijā par perfekti nolīdzinātām smilšu trasēm. Ziemas laikā, protams, vēlētos trenēties ārzemēs, bet šogad ir jāpabeidz vidusskola. Pēdējais semestris," sarunā ar Latvijas Motosporta federāciju (LaMSF) atzina Bidzāns.

Arī "MX Moduls" komandu pārstāvošais Pumpurs visu ziemu aktīvi trenējas un gatavojas 2024. gada motokrosa sezonai. "Ar motociklu devos uz Spāniju trenēties. Gatavojoties jaunajai sezonai, moto treniņus aizvadu Roberta Justa vadībā, bet fiziskās sagatavotības treniņus vada Kaspars Stupelis. Regulāri dodos uz sporta zāli, lai ķermenis būtu sagatavots slodzei, sadarbojos ar Oskaru Urbanoviču. Tiek izdarīts liels darba apjoms tieši fiziskajos treniņos. Tāpat arī ar motociklu. Kad vēl zeme nebija sasalusi, Latvijā treniņus braucu Liepājā," LaMSF stāstīja Pumpurs.

Bidzāns jaunajai sezonai esot noskaņots ļoti pozitīvi, jo viņš savu sagatavošanās periodu vērtē kā ļoti labu.

"Gatavoties sezonai ir daudz grūtāk nekā sezonā startēt sacensībās. Grūti treniņi, lielāks nogurums. Tas nozīmē to, ka sezonas laikā būs vieglāk. Uz to visu raugos no pozitīvās puses. Jūtos ļoti labi, esmu gatavs 2024. gada sezonai," Bidzāns stāstīja. "Pēdējos trīs gadus, gatavojoties sezonai, vienmēr bija kaut kāda rehabilitācija, lai dziedētu traumas. Tagad beidzot ir pilnvērtīga gatavošanās, kad ziemas periodā varu braukt treniņos ar motociklu un ar pilnu atdevi trenēties sporta zālē. Tas ir ļoti pozitīvi. Kaut arī ar motociklu gribētu vairāk trenēties, bet ziemas laikā tas nav tik viegli. Jebkurā gadījumā esmu pozitīvi noskaņots šī gada sezonai."

Pumpurs smagi strādā, lai rezultātus spētu sasniegt ne tikai fiziski uz motocikla, bet arī mentāli, lai būtu gatavs dažādiem scenārijiem.

"Startēšu Latvijas un Eiropas čempionātā motokrosā, iespējams arī kādās atsevišķās sacensībās, par kurām tiks lemts sezonas laikā. Akcents šobrīd ir skaidrs. Tie arī ir galvenie un svarīgākie seriāli, kuros vēlos startēt. Ceru, ka būšu spējīgs uzrādīt pilnvērtīgu rezultātu ar kārtīgu sagatavošanos salīdzinājumā pret pērnā gada sezonu. Šogad man ir pilnvērtīga sagatavošanās," Pumpurs stāstīja. "Esmu priecīgs par cilvēkiem ar kuriem kopā strādāju un eju uz savu mērķi. No visiem nāk līdzvērtīga atdeve. Domāju, ka būšu gatavs un būšu spējīgs rādīt labu sniegumu jaunajā motokrosa sezonā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!