Foto: AP/Scanpix/LETA
Amerikāņu futbola izšķirošā spēle "Super Bowl" ieies vēsturē ne tikai ar vienu no lielākajām ažiotāžām pirms paša mača, bet arī par pārsteidzošiem atklājumiem pēc pašas cīņas – vairāki zaudētāju komandas Sanfrancisko "49ers" spēlētāji nav zinājuši pagarinājuma noteikumus.

Ziņots, ka par Nacionālās amerikāņu futbola līgas (NFL) čempioniem svētdien kļuva Kanzassitijas "Chiefs", kas "Super Bowl" spēlē pagarinājumā ar 25-22 pieveica "49ers". "Chiefs" tādējādi kļuvusi par pirmo komandu kopš 2005. gada, kas par "Super Bowl" čempioni kļuvusi divus gadus pēc kārtas. Pēdējo piecu gadu laikā šī komanda titulu ieguvusi jau trešo reizi.

Šī bija otrā reize, kad "Super Bowl" bija pagarinājums. 2017. gadā Jaunanglijas "Patriots" ar 34-28 pieveica Atlantas "Falcons", izmantojot pirmā uzbrukuma iespēju un veicot piezemējumu, nedodot pretiniekiem iespēju atspēlēties. Tāpēc 2022. gadā NFL mainīja noteikumus, lai arī otrajai komandai dotu iespēju uzbrukt un gūt punktus. Ja pēc abu komandu uzbrukumiem joprojām būtu neizšķirts, tad uzvarētu tā komanda, kas nākamā gūst punktus.

Šī gada "Super Bowl" pamatlaiks noslēdzās 19-19. Pagarinājuma pirmajā uzbrukumā "49ers" guva punktus ar sitienu no spēles, bet līdz ar to uzbrukuma tiesības bija "Chiefs", kas ar piezemējumu nodrošināja čempionu titulu.

Ja "Chiefs" komandas spēlētāji un treneri pēc uzvaras atzina, ka bija gatavojušies gadījumam, ja būs pagarinājums, tad "49ers" nav pat zinājuši par noteikumiem papildlaikā.

"Es pat neko nezināju par pagarinājuma jaunajiem noteikumiem, tāpēc tas man bija pārsteigums. Tāpēc es pat nezināju, kas notiks [pagarinājumā]," amerikāņu mediji citē "49ers" spēlētāju Ariku Armstedu.

"Vai zināt ko? Es pat nezināju, ka pagarinājuma noteikumi "play off" spēlēs ir citādāki. Biju pārliecināts, ka jāizdara piezemējums un viss. Es [pagarinājumā] pat nezināju stratēģiju. Mēs par to nebijām runājuši," piebilda cits "49ers" spēlētājs Kails Juščiks.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!