F-1 čempionāta komanda "Mercedes" trešdien prezentēja savu nākamās sezonas modeli "W15", kas būs pēdējais, ar kuru startēs septiņkārtējais F-1 čempions Lūiss Hamiltons pirms pāriešanas uz "Ferrari" vienību 2025. gadā.

"Mercedes" vienība aizvadītajos divos gados spējusi izcīnīt tikai vienu uzvaru, kas aizvadītās desmitgades dominējošākajai komandai ir pamatīga neveiksme. Jaunajā "W15" modelī ieviestas būtiskas izmaiņas, salīdzinot ar tās priekšgājējiem, jo pilnībā mainīta formulas koncepcija.

Savukārt vizuāli būtiskas izmaiņas formulā nav veiktas, un tajā saglabātas sudraba, melna, sarkanas un gaiši zilā krāsa.

"Burtiski gandrīz katrs komponents ir nomainīts, jo es domāju, ka tikai tā mums būs iespēja cīnīties par uzvarām," teica "Mercedes" vadītājs Toto Volfs. "Mēs varam arī kļūdīties."

"Mercedes" komandas piloti nākamajā sezonā būs Hamiltons un Džordžs Rasels. Hamiltonam šī būs pēdējā sezona komandas sastāvā, un viņš 2025. gadā pievienosies "Ferrari" vienībai.

Trešdien savu jauno modeli "MCL38" prezentēja arī "McLaren" vienība, kas esot ievērojami uzlabota, ja salīdzina ar iepriekšējās sezonas "MCL60".

"McLaren" vienība pagājušās sezonas pirmajā pusē nebija konkurētspējīga, tomēr sezonas laikā veica būtiskus uzlabojumus, kas abiem pilotiem ļāva iesaistīties cīņā par goda pjedestālu. Lendo Noriss un Oskars Piastri arī nākamajā sezonā cer cīnīties par vietu labāko trijniekā.

Arī britu komanda vizuāli būtiskas izmaiņas savā formulā nav veikusi, un tā ir saglabājusi oranžās un melnās krāsas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!