Igaunijas rallija pilots Ots Tanaks no "Hyundai" komandas piektdien Pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā Zviedrijā sniegotajos ceļots ceturtajā ātrumposmā nesavaldīja savu mašīnu un ietriecās sniega kupenā un palika ceļa vidū. Drīz vien aiz viņa brauca francūzis Adriens Furmo no "M-Sport Ford" komandas, un viņš spēja izvairīties no sadursmes ar igauņa vadīto spēkratu.

Ceturtā ātrumposma 19. kilometrā Tanaks ātrumā sānslīdē nesavaldīja savā mašīnā un ietriecās sniega kupenā. Pēc "piruetes" veikšanas igaunis vēl veica pāris kilometrus, bet tad viņa mašīna ar sabojāto radiatoru palika ceļa malā.


Furmo par to neko nezināja, un viņš lielā ātrumā tuvojās Tanaka mašīnai, un šaurajā ceļā spēja izvairīties no ļoti bīstamas situācijas. Nākamās mašīnas daudz drošāk apbrauca Tanaka mašīnu.

"Ja godīgi, tas bija ļoti saspringts moments. Braucām no ātra līkuma, gāze bija grīdā un traucāmies uz 180km/h," finišā sacīja francūzis.


Jāpiemin, ka tieši Tanaks pērn Zviedrijā izcīnīja uzvaru.

Pēc četriem ātrumposmiem par Zviedrijas rallija līderi kļuvis "Toyota" pilots Takamoto Kacuta, otrajā vietā ierindojas soms Esapeka Lapi ("Hyundai"), bet trešais ir brits Elfins Evans ("Toyota").

Pēc ceturtdienas "Shakedown" un pirmā ātrumposma līderis bija pagājušās sezonas čempions Kalle Rovanpera, bet arī viņš piektdien piedzīvoja avāriju ceturtā ātrumposma 13. kilometrā.

Kopumā Zviedrijā ar "Rally1" automašīnām startē deviņas ekipāžas – Tjerī Noivils ("Hyundai"), Evanss un Rovanpera, Katsuta un itālis Lorenco Bertelli ("Toyota"), Tanaks un Lapi ar "Hyundai", kā arī "M-Sport Ford" piloti Greguārs Munsters no Luksemburgas un Furmo.

Aizraujošas cīņas noteikti gaidāmas arī WRC2 čempionātā, kurā dalību startam Zviedrijā pieteikusi 21 ekipāža. Šoreiz dalībnieku sarakstā atrodami Latvijā labi zināmais Olivers Solbergs, kuram pievienosies arī zviedrs Emīls Lindholms, bijušais "Junior WRC" čempions, soms, Sāmi Pajari, kā arī divi Igaunijas rallija piloti – Georgs Linnamē un Gregors Jēts.

Šajā nedēļas nogalē ar vēl nebijuši lielu dalībnieku skaitu – 19 ekipāžām – cīņu par ātrākā jaunā pilota godu uzsākuši "Junior WRC" čempionāta dalībnieki, kuriem "Rally Sweden" būs gada pirmais no pieciem paredzētajiem posms.

Kopumā Zviedrijas rallijā ekipāžas veiks 18 ātrumposmus, sportiskās distances garumam sasniedzot 301,76 kilometrus. Piektdienā un sestdienā sportisti veiks pa septiņiem ātrumposmiem, bet svētdien paredzēti vēl trīs pārbaudījumi, ralliju noslēdzot ar "Power Stage" ātrumposmu plkst. 13.15.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!