Foto: AP/Scanpix/LETA

2024. gada F-1 sezonas pirmo posmu Bahreinā no pirmās starta vietas sāks aizvadīto trīs sezonu pasaules čempions Makss Verstapens no "Red Bull" komandas, kurš aiz sevis atstāja "Ferrari" pilotu Šarlu Leklēru un Džordžu Raselu no "Mercedes".

Bahreinas "Grand Prix" izcīņa šoreiz risināsies sestdienā Musulmaņu svētā mēneša ramadāna dēļ. Arī nākamajā posmā Saūda Arābijā cīņa par ieskaites punktiem norisināsies sestdienā.

Pirmā kvalifikācijas kārta

Pirmajā kvalifikācijas kārtā ātrākais ar rezultātu 1:29,909 minūtes bija Karloss Sainss no "Ferrari" komandas, bet aiz viņa ierindojās Lenss Strols (+0,056) no "Aston Martin" un trīskārtējais pasaules čempions Makss Verstapens (+0,122). 15 ātrāko rezultātu īpašnieki turpināja kvalifikāciju otrajā kārtā.

Jau pirmajā kvalifikācijas kārtā izstājās abi "Kick Sauber" komandas piloti Valteri Botass (+0,847) un Džou Gvanju (+0,848), kuri sacensības sāks 16. un 17. vietā, bet aiz viņiem palika "Williams" braucējs Logans Sārdžents (+0,861). Izgāšanos sezonas sākumā piedzīvoja "Alpine" vienība, kuras piloti Estebans Okons un Pjērs Gaslī palika pēdējās vietās. Okons ierindojās 19. vietā (+0,884), bet Gaslī otro sezonu pēc kārtas pirmajā posmā startēs no pēdējās vietas.

Kvalifikācijas pirmajā kārtā pirmo un pēdējo vietu šķīra vien 1,039 sekundes, apliecinot, cik spēkos līdzvērtīgas ir mūsdienu formulas.

Otrā kvalifikācijas kārta

Kvalifikācijas turpinājumā otrs "Ferrari" pilots Šarls Leklērs uzstādīja ātrāko apļa laiku, un viņš Bahreinas trasi veici 1:29,165 minūtēs. 0,209 sekundes lēnāks bija Verstapens, bet trešais bija Sainss (+0,408). Labāko desmitnieks iekļuva izšķirošajā kārtā.

No otrās kārtas izstājās Juki Cunoda no "RB" komandas (iepriekš pazīstama kā "AlphaTauri"), kurš bija 0,964 sekundes lēnāks par Leklēru. Tas nozīmē, ka viņš sacensības sāks no 11. pozīcijas, bet aiz viņa palika Strols (+1,035), Alekss Albons no "Williams" (+1,056), Cunodas komandas biedrs Daniels Rikjardo (+1,113) un "Haas" pārstāvis Kevins Magnusens (+1,364).

Magnusena komandas biedrs Niko Hilkenbergs daudzus pārsteidza ar sesto ātrāko rezultātu šajā kārtā.

Trešā kvalifikācijas kārta

Kā jau ierasts iepriekšējās sezonās, Verstapens svarīgākajā brīdī spēja demonstrēt visas savas prasmes, un viņš izcīnīja "pole position" ar rezultātu 1:29,179 minūtes. Viņš abos savos lidojošajos apļos uzrādīja rezultātu, ar kuru pietiktu pirmajai vietai.

Aiz "Red Bull" līdera ierindojās Leklērs (+0,228), bet trešo vietu izcīnīja "Mercedes" pilots Džordžs Rasels (+0,306). Ceturtais palika Sainss (+0,328), bet Verstapena komandas biedrs Serhio Peress sacensības sestdien sāks no piektās pozīcijas.

Labāko desmitnieku noslēdza Fernando Alonso ("Aston Martin"), Lendo Noriss un Oskars Piastri (abi – "McLaren"), Lūiss Hamiltons ("Mercedes") un Hulkenbergs.

"Patiesībā tas bija ļoti jautri, trasē bija liela saķere, bet vēja dēļ bija sarežģīti veikt "tīru" apli. Trešā kvalifikācija bija grūta, bet esmu priecīgs uzvarēt kvalifikācijā. Godīgi sakot, tas bija nedaudz negaidīti, bet kvalifikācijā mašīna "atdzīvojās," teica Verstapens.

Savukārt Leklērs neslēpa, ka ir vīlies, jo otrajā kvalifikācijā viņam izdevās uzrādīt apļa laiku, ar kuru trešajā kvalifikācijā viņš būtu uzvarējis. "Esmu pārliecināts, ka esam spēruši soli uz priekšu, bet sacīkšu komplektācijā režīmā "Red Bull" joprojām ir priekšā," teica Leklērs.

Detalizētāki rezultāti no Bahreinas "Grand Prix".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!