Latvijas vadošais riteņbraucējs Toms Skujiņš 2024. gada sezonas pirmajā pusē demonstrējis ļoti augsta līmeņa sniegumu, ko apliecina arī viņa sasniegtā rekordaugstā 28. vieta UCI pasaules rangā šosejas riteņbraukšanā. Medijs "Escape Collective" arī izceļ latvieti kā vienu no pavasara patīkamajiem pārsteigumiem.

Pasaules riteņbraukšanā noslēdzies posms, kurā risinās pavasara klasiskās viendienas sacensības, un sezonas turpinājumā galvenais uzsvars tiks likts uz daudzdienu velobraucieniem, tostarp lielajām tūrēm. Medija "Escape Collective" autors Deins Kešs savā rakstā norāda, ka sezonas pirmajā daļā vairāki riteņbraucēji patīkami pārsteiguši, un viņu starpā bija arī Skujiņš, norādot, ka viņš spēris soli uz priekšu.

"Regulārie "Escape Collective" lasītāji jau zina, ka mēs esam lieli Toma Skujiņa fani, bet objektīvie riteņbraukšanas vērotāji viņa šopavasar paveikto uzskatītu par milzīgu soli uz priekšu. 2024. gadā sezonā viņš ienāca ar vairāku zemāka līmeņa klasisko riteņbraukšanas sacensību pieredzi, taču Skujiņš šo pieredzi apvienoja ar izcilu sportisko formu, lai sasniegtu savus labākos rezultātus," savā publikācijā rakstīja autors.

"Viņa otrā vieta "Strade Bianche" sacensībās bija visievērojamākais un iespaidīgākais no šiem rezultātiem, redzot, ka viņš finišēja priekšā braucējiem, kuri bija sacensību favorīti, piemēram, Toms Pidkoks. Arī pēc tam viņš veica vēl dažus iespaidīgus braucienus, ierindojoties astotajā vietā "E3 Saxo Classic" (Beļģijā) un 10. vietā "Ronde van Vlaanderen" (Nīderlandē) velobraucienos. Viņa daudzpusība bija īpaši iespaidīga. Viņš bija aktīvs sākot no "Omloop Het Nieuwsblad" līdz "Liege-Bastogne-Liege" sacensībām, šajā laika posmā piedaloties lielākajā daļā no "World Tour" vienas dienas velobraucieniem," viņš turpināja.

Kešs norādīja, ka "Lidl-Trek" komandas līderi Mads Pedersens un Jaspers Stujvens viendienas sacensībās piedzīvoja vairākas neveiksmes un kritienus, tāpēc latvietis bija ļoti svarīgs savai komandai.

"Skujiņa paveiktais šajā pavasarī noteikti bija malks svaiga gaisa," uzsvēra Escape Collective" autors Deins Kešs.

Šobrīd Skujiņš nedaudz atvelk elpu dzimtajā ārēs pēc saspringtā sezonas sākuma, lai ar jaunu sparu atgrieztos sacensību apritē uz vasaras cēlienu.

"Bija kāpumi un kritumi pa ceļam, taču šī nešaubīgi bijusi manas karjeras labākā pavasara sezona," sociālajā tīklā "X" savu sniegumu vērtēja Skujiņš. "Paldies maniem komandas biedriem, paldies manam trenerim, paldies visam "Lidl-Trek" atbalsta personālam, paldies līdzjutējiem un vislielākais paldies manai ģimenei."

"Laiks atjaunoties, atskatīties uz paveikto un gatavoties nākamajiem mērķiem. Priekšā liela vasara, jo vēlos būt komandā uz tūri ("Tour de France") un pārstāvēt Latviju olimpiskajās spēlēs," uzsvēra Skujiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!