Fоtо: Imago Sport/Scanpix/LETA

Austrietis Fēlikss Galls trešdien uzvarēja prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 17.posmā, kamēr kopvērtējumā pārliecinošs līderis joprojām ir dānis Jonass Vingegords.

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands ierindojās 120. pozīcijā.

Trešdien riteņbraucēji mēroja 165,7 kilometrus, pārvarot četrus garus kāpumus, pēdējais no kuriem bija teju 30 kilometrus garš.

Nepilnus 30 kilometrus pēc starta Neilands kopā ar francūzi Žiljēnu Alafilipu ("Soudal Quick-Step") un itāli Džūlio Čikoni ("Lidl - Trek") devās atrāvienā, iekrājot gandrīz pusminūtes pārsvaru pār sekotājiem, taču nedaudz vairāk kā pēc veiktiem 50 kilometriem sekotāji noķēra atrāviena riteņbraucējus. Pirms tam sprinta starpfinišā Neilands bija otrais un tika pie 17 kopvērtējuma punktiem.

Austrietis Galls ("AG2R Citroen") izvirzījās vadībā pēdējā kāpumā un spēja nosargāt pirmo vietu līdz distances beigām, šķērsojot finiša līniju pēc četrām stundām 49 minūtēm un astoņām sekundēm

Otrais, zaudējot austrietim 34 sekundes, finišēja Lielbritānijas riteņbraucējs Saimons Jeitss ("Jayco AlUla"), kamēr labāko trijnieku noslēdza spānis Peljo Bilbao ("Bahrain Victorious"), kurš piekāpās Gallam minūti un 38 sekundes.

Pēc veiksmīga sākuma brauciena turpinājumā Neilands ("Israel - Premier Tech") nespēja noturēties vadošo riteņbraucēju grupā un finišu sasniedza par 37 minūtēm un 36 sekundēm vēlāk nekā uzvarētājs.

Kopvērtējumā Vingegords joprojām ir pirmajā vietā un ir iekrājis septiņas minūtes un 35 sekundes lielu pārsvaru pār slovēni Tadeju Pogačaru (UAE).

Neilands atpaliek gandrīz trīs stundas un ir 54.vietā, bet kalnu karaļa ieskaitē latvietis ir 22.pozīcijā.

Velobrauciens noslēgsies 23.jūlijā Elizejas laukos Parīzē, 21 posmā veicot vairāk nekā 3400 kilometru.

Pērn savu pirmo lielo titulu Francijā izcīnīja dānis Jonass Vingegords, pārspējot iepriekšējo divu sezonu čempionu slovēni Tadeju Pogačaru. Toms Skujiņš ierindojās 60., bet Neilands - 78.vietā.

Neilands "Tour de France" piedalās trešo reizi karjerā. "Israel - Premier Tech" komanda pēc pērnās sezonas zaudēja UCI Pasaules tūres līmeņa licenci, šogad "Tour de France" startējot ar rīkotāju speciālo ielūgumu. Komandas mērķis ir cīnīties par uzvarām atsevišķos posmos.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !