Fоtо: LETA
Neilgi pirms sacensību norises "Toyota" Rīgas velomaratona rīkotāji atcēluši labāko riteņbraucēju sacensības Sporta distancē, kas bija ļoti būtisks Latvijas junioru, U23, elites un amatieru šosejas riteņbraucējiem. Kā skaidro rīkotāji, Sporta distance atcelta "astronomiskās policijas pakalpojuma cenas dēļ".

"Toyota" Rīgas velomaratons ir viens no lielākajiem tautas sporta notikumiem Latvijas galvaspilsētā un šogad 17. septembrī norisināsies Rīgas sirdī – 11. novembra krastmalā, dodot iespēju vairākiem tūkstošiem velomīļu no visas Latvijas un apkārtējām valstīm netraucēti braukt pa Rīgas lielajām ielām un tiltiem.

Bez Tautas, bērnu un "Maxima" ģimeņu braucieniem, šīs bija paredzētas arī kā sezonas noslēdzošās sporta šosejas riteņbraukšanas sacensības Latvijā. Īpaši nozīmīgas tās noteikti ir jauno talantīgo junioru grupas, kā arī U23, elites un amatieru sportistiem.

Saņemot Valsts policijas atsūtīto aprēķinu par pakalpojuma izmaksām drošības nodrošināšānai, kas sasniedza 21 532,80 eiro, organizatori, apzinoties astronomiskās izmaksas, ir spiesti atcelt Sporta šosejas braucienu, norādot, ka tas ir garākais un laikietilpīgākais no visām distancēm. Dalībniekiem, kuri bija pieteikušies uz Sporta šosejas braucienu tiks atgriezta dalības maksa. Organizatori sazināsies ar jau pieteiktajiem dalībniekiem.

Kā skaidro rīkotāji, pagājušajā gadā par līdzīgiem pakalpojumiem rēķins bijis nepilni 11 000 eiro, līdz ar to izmaksas augušas gandrīz divas reizes.

"Ar lielu nožēlu jāsaka, ka šovasar veiktās izmaiņas Ministru kabineta noteikumos, kas paredz ievērojamu sadārdzinājumu par Valsts Policijas pakalpojuma nodrošinājumu, draud iznīcināt veselību veicinošus un uz jaunatni mērķētus pasākumus, kuru norise nav iespējama bez policijas resursa iesaistes. Mūsuprāt, tas ir noziedzīgi pret organizācijām, kas rūpējās par veselīgu dzīves veidu un jaunatnes sporta attīstību," saka pasākuma rīkotājs Igo Japiņš. "Vienlaikus, vēlos pateikties Valsts policijai par profesionālu un atbildīgu darbu drošības nodrošināšanā. Aicinu steidzami Ministru kabinetu pārskatīt cenrādi par policijas pakalpojuma nodrošināšanu sporta un aktīvās atpūtas pasākumos, kas vērsti uz sabiedrības iesaisti veselības uzlabošanā. Pretējā gadījumā mēs riskējam zaudēt sabiedrības daļu, kas vēlas kvalitatīvi organizētās sacensībās nodarboties ar veselīgu dzīves veidu!"

Velo cienītāji, atbilstoši nolikumam, aicināti piedalīties 32 kilometru Tautas, 16 kilometru "Maxima" ģimeņu, kā arī paši mazākie – Bērnu brauciena sacensībās.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !