Foto: Publicitātes foto

Nedēļas nogalē Baldones asfalta velotrasē norisinājās piektais un noslēdzošais Latvijas "BTA Pump Track" Čempionāta posms, kā arī "Velosolutions UCI Pump Track World Championships" Latvijas kvalifikācijas posms. Kā informē rīkotāji, iespaidīgās sacensībās sasniegts jauns dalīnieku skaita rekords - 190.

"BTA Pump Track" čempionāts ir dzīves stila un aktīva dzīvesveida sacensības, kuras jau trešo gadu Latvijā pulcē dalībniekus ar dažādiem braucamrīkiem – velo, skrituļslidām, skrituļdēļiem, kā arī skrejriteņiem. 16. septembrī Baldonē braucēji četrās vecuma kategorijās (U10, U14, U18 un OPEN) devās trasē, lai parādītu savu labāko trases laiku un sacenstos ar citiem savas vecuma grupas braucējiem. Fināla sacensībās piedalījās azartiski braucēji no dažādiem Latvijas reģioniem un pilsētām gan sieviešu, gan vīriešu grupās. Sacensībās startēja gan jaunākās paaudzes braucēji, sākot no 5 gadu vecuma, gan vecāka gada gājuma dalībnieki līdz pat 55 gadu vecumam, gan arī profesionāli sportisti – katrs savā grupā, savstarpēji nekonkurējot.

Šī gada "BTA Pump Track" čempionāta finālā Baldonē bija jūtama īpaši azartiska gaisotne un sacensību gars. Dalībnieki visās braucamrīku kategorijās bija motivēti parādīt savu labāko šīs sezonas sniegumu. Arī šajā posmā, kā jau ierasts, visvairāk pārstāvvētā braucamrīku grupa bija velosipēdu. OPEN PRO vīriešu grupā savas spējas asfalta velotrasē atrādīja vairāki spēcīgi braucēji, kur ātrākos apļa laikus un pirmās trīs pjedestāla vietas ieņēma (1) Helvijs Babris (13.350), (2) Edgars Melnalksnis (13.968) un (3) Anatolijs Bervjačonoks (13.987), savukārt OPEN PRO sieviešu grupā pjedestāla pirmās trīs vietas tika sadalītas sekojoši: (1) Vineta Pētersone (14.314), (2) Kitija Dzelzīte (17.407) un (3) Justīne Zonne (24.072).

Pēc čempionāta fināla sekoja ilgi gaidītais "UCI Pump Track World Championships" Latvijas kvalifikācijas posms, kurš Baltijā nebija norisinājies jau trīs gadus. Savu ceļazīmi uz finālu, kurš šogad norisināsies Argentīnā, izcīnīja Helvijs Babris ar trases laiku 13.488, aiz sevis otrajā vietā atstājot Edgaru Melnalksni. Dāmu konkurencē pirmo vietu pārliecinoši ieguva Vineta Pētersone ar trases laiku 14.662, bet otro vietu ieguva Kitija Dzelzīte.

"BTA Pump Track" Čempionāts ir inovatīvs un mūsdienīgas sporta dzīves stila sacensību koncepts. Šāda veida sacensības Baltijā tiek rīkotas jau trešo gadu, un divu aizvadīto sezonu sacensības rezonējās ar lielu atsaucību. 2023. gadā sacensību ietvaros tika realizēti pieci posmi – Aizkrauklē, Cēsīs, Mārupē, Upesciemā un Baldonē. Nākamā gada sezonas mērķis ir turpināt augt, attīstīties un uzstādīt ar vien augstāku sacensību dalībnieku skaitu katrā posmā, kā arī iesaistīt visa vecuma un paaudžu interesentus aktīvā dzīvesveida kustībā, rīkot arī citus līdzvērtīgus šāda veida pasākumus, dodot iespēju ikvienam pārbaudīt savas braucamrīku prasmes.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!