Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretāra amatu pametis Zintis Ekmanis, vēsta portāls "lsm.lv".

Jau vēstīts, ka portāla "Delfi" rīcībā nonāca oficiāla sūdzība, kas adresēta LBSF vadībai un kurā bobslejisti neslēpj sašutumu par Ekmaņa publiskajiem izteikumiem "Delfi TV" raidījumā "Aizmugure". Šajā sakarā federācijas vadība vērtēja funkcionāra atbrīvošanu no amata.

LBSF valdes sēdē otrdien, 20. augustā, viens no jautājumiem bija federācijas ģenerālsekretāra Ekmaņa atbilstība amatam, tomēr pats Ekmanis pametis gan valdes locekļa, gan arī ģenerālsekretāra pienākumus, "lsm.lv" atklāja LBSF prezidents Ansis Zeltiņš.

LBSF valdē turpmāk strādās četri cilvēki – darbu turpinās prezidents Ansis Zeltiņš, ģenerālsekretāres pienākumus tagad pildīs Janika Judeika, bet valdē būs arī Kristaps Kotāns un Sandis Prūsis.

Prūsis pirmdien, 19. augustā, portālam "Delfi" apstiprināja, ka iesniedzis atlūgumu darbam valdē, bet tas noraidīts, tikmēr Zeltiņš apgalvo, ka nekas tāds neesot noticis.

Šī vasara Latvijas bobslejam bijusi trauksmaina. Medijs MVP iepriekš rakstīja, ka, vairākus gadus būdams neapmierināts par LBSF finansējuma sadalījumu sportistiem, šogad pirmais no sporta aizgāja bobsleja stūmējs Dāvis Spriņģis – viņš uzrakstīja atlūgumu un noslēdza karjeru. Nedaudz vēlāk viņam pievienojās vēl viens pirmā četrinieka stūmējs Krists Lindenblats, bet pēc tam savu lēmumu paziņoja arī pilots Emīls Cipulis, kurš izcēla Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas attieksmi pret saviem sportistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!