Foto: LETA

Daugavas stadiona vieglatlētikas manēžā otrdien tika atklāta bezledus starta estakāde.

Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF) saidro, ka sportisti šajā starta estakādē varēs trenēties starta ieskrējiena veikšanā visos gadalaikos.

"Es ļoti ceru, ka šī bezledus starta estakāde dos ievērojamu ieguldījumu renes sporta veidu panākumu grāmatas nākamajām nodaļām," atklāšanas pasākumā teica Latvijas Nacionālā sporta centra valdes loceklis Andris Pārups.

Savukārt Latvijas bobsleja izlases treneris Sandris Prūsis atklāja, ka jaunajā starta estakādē sportisti jau veikuši pirmo treniņus.

"Man ir liels prieks un gandarījums par to, ka šeit stāvam un kaut ko atklājam šajos laikos. Es atceros to procesa sākumu, kad mēs sākām runāt, ka varētu būt manēža. Tad paspīdēja iespēja, ka varētu būt arī estakāde, kas sākumā šķita gandrīz nereāls notikums, bet tie notikumi sāka attīstīties un estakāde tagad ir uzbūvēta," stāstīja treneris.

"Estakāde ir tiešām laba, un mēs esam ļoti ar to apmierināti," viņš piebilda.

Tomēr Latvijas skeletonisti atklātajā starta estakādē saskatīja trūkumus, kas liegs pilnvērtīgi to izmantot treniņu procesam.

"Pietrūkst 20 centimetru, un diezgan bīstami ir pirmie soļi pie balstiem. Tur ir atstāti metāla balsti, bet mums roku vēziens ir īpatnējs. Pietiek vienu reizi uzsist, tur var būt lūzums. Nav arī vietas pakojumam," Latvijas skeletona izlases trenera Ivo Šteinberga teikto varēja dzirdēt Latvijas Televīzijā.

Skeletonisti treniņus turpinās Siguldas ledus trasē.

Estakādē atklāšanas dienā treniņus aizvadīja Latvijas vīriešu bobsleja ekipāžas, monobobslejiste Amēlija Kotāne, Latvijas skeletonisti, kā arī Slovākijas sieviešu bobsleja divnieku ekipāža ar piloti Viktoriju Čerņansku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!