Foto: LETA

Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) publiskojusi 2023./24. gada Pasaules kausa sezonas kalendāru, tajā iekļaujot arī sacensības Siguldas trasē no 29. janvāra līdz 4. februārim.

Gaidāmajā sezonā tiks aizvadīti astoņi posmi Pasaules kausa izcīņā, bet sezonas kulminācija, pasaules čempionāts, risināsies Vācijas trasē Vinterbergā no 19. februāra līdz 3. martam.

Sezona sākums plānots no 13. līdz 19. novembrim Pekinas olimpisko spēļu trasē, pēc divu nedēļu pārtraukuma otrais posms risināsies 1992. gada Albervilas olimpisko spēļu mājvietā - Laplaņas trasē Francijā, bet nedēļu vēlāk bobslejisti un skeletonisti sacentīsies Austrijā, Īglsas trasē, kurā 1976. gadā risinājās Insbrukas olimpiskās spēles.

Pēc gadumijas sezona turpināsies Šveicē, vēl vienā olimpiskajā trasē Sanktmoricā, pēc nedēļas pārtraukuma cīņa turpināsies 1994. gada olimpiskajā trasē Lillehammerē, Norvēģijā. Pēc tam notiks Siguldas posms, pēc vienas nedēļas pārtraukuma, septītais etaps norisināsies Vācijas trasē Altenbergā. Nākamās divas nedēļas turpat Vācijā, bet jau Vinterbergā būs pasaules čempionāts, savukārt no 11. līdz 17. martam sezonas noslēgums notiks ASV trasē Leikplesidā, kur 2025. gadā būs pasaules čempionāts.

Šoreiz bobsleja un skeletona sezona risināsies deviņās trasēs astoņās dažādās valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!