Foto: Viesturs Lācis, IBSF
Milānas un Kortīnas 2026.gada ziemas olimpisko spēļu sacensības kamaniņu sportā, skeletonā un bobslejā varētu notikt Austrijas pilsētā Insbrukā, ziņu aģentūrai DPA teica Vācijas Bobsleja un kamaniņu sporta federācijas prezidents Tomass Švābs.

Jau vēstīts, ka Starptautiskās Olimpiskās komitejas sesijā tika paziņots, ka Milānas un Kortīnas 2026.gada ziemas olimpisko spēļu sacensības kamaniņu sportā, skeletonā un bobslejā notiks ārpus Itālijas

"Viss liecina, ka tā būs Insbruka, taču ir bijušas arī runas, ka varētu izmantot Laplaņas trasi Francijā. Visdrīzāk tā nebūs Sanktmorica, kur nav mākslīgā ledus, tāpat tur februāra nogalē var būt neatbilstoša temperatūra," teica Švābs.

Iepriekšējo olimpisko spēļu čempione bobslejā Laura Nolte no Vācijas neslēpa savu sašutumu, ka bobsleja sacensības nākamajās olimpiskajās spēlēs notiks ārpus Itālijas.

"Šī ir skumja diena mūsu sportam. Kamēr pārējie sportisti Milānā un Kortīnā cīnīsies par olimpiskajām medaļām, mēs, bobslejisti, skeletonisti un kamaniņu braucēji būsim citā valstī un Itālijā nevarēsim startēt. Kāpēc? Jo trase netiek pārbūvēta," savā Facebook lapā rakstīja Nolte. "Ziemas olimpisko spēļu 102 gadus ilgajā vēsturē tā vēl nav noticis!"

Tā būs pirmā reize ziemas olimpisko spēļu vēsturē, kad kādas no sacensībām notiks ārpus rīkotājvalsts teritorijas. Divas reizes līdzīgi gadījumi gan bijuši vasaras olimpiskajās spēlēs: 1920. gadā Antverpenes olimpiskajās spēlēs burāšanas izšķirošās sacensības notika Amsterdamā, bet 1956. gadā Melburnas olimpisko spēļu jāšanas sporta sacensības karantīnas likumu dēļ uzņēma Stokholma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!