Foto: Viesturs Lācis / bobslejs.lv
Latvijas pilota Emīla Cipuļa četrinieks svētdien Vinterbergā pasaules bobsleja čempionātā izcīnīja ceturto vietu, bet Jēkaba Kalendas ekipāža, kas dienu iepriekš otrajā braucienā piedzīvoja kritienu, svētdien nestartēja.

Uzvaru izcīnīja vācietis Frančesko Frīdrihs, kurš visos četros braucienos sasniedza labākos finiša laikus un kopā trasē pavadīja trīs minūtes un 34,10 sekundes.

Otro vietu, zaudējot savam tautietim 0,88 sekundes, izcīnīja Johannes Lohners, bet vēl viens Vācijas pilots Adams Amūrs piekāpās uzvarētājam 1,21 sekundi un noslēdza labāko trijnieku.

Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, kuri pirms izšķirošā brauciena zaudēja līderim 1,18 sekundes un atpalika no iekļūšanas trijniekā 0,04 sekundes, četru braucienu summā piekāpās uzvarētājam 1,36 sekundes. Savukārt no trešās pozīcijas Latvijas četrinieks atpalika 0,15 sekundes.

Jau ziņots, ka otra Latvijas ekipāža ar pilotu Jēkabu Kalendu un stūmējiem Edgaru Unguru, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu otrajā braucienā piedzīvoja kritienu, taču sasniedza finišu, ieņemot 20.vietu. Trešajā braucienā Kalendas četrinieks vairs nestartēja.

Sestdien Cipuļa pilotētais četrinieks braucienos ieņēma attiecīgi trešo un astoto vietu, divu braucienu summā līderim vācietim Frīdriham zaudējot 0,80 sekundes.

Jēkaba Kalendas pilotētā ekipāža pirmajā braucienā sasniedza 11. labāko laiku, bet otrajā braucienā piedzīvoja kritienu, taču finišēja ar sliktāko rezultātu. Divu braucienu summā Kalenda ieņem 20.vietu, Frīdriham zaudējot 2,71 sekundi.

Pērn pasaules čempionātā Cipulis, kuram šīs ir otrās meistarsacīkstes četrinieku ekipāžām, izcīnīja sudraba godalgu. Savukārt Kalenda pagājušajā gadā pēc neveiksmīga pirmā brauciena pasaules čempionātā palika bez rezultāta.

Šosezon Pasaules kausā Cipulis Altenbergā izcīnīja dalītu pirmo vietu, bet vēl divas reizes kāpa uz goda pjedestāla, ieņemot trešo vietu, un kopvērtējumā atpaliek tikai no vācieša Frančesko Frīdriha. Kalenda trīs reizes iekļuvis Pasaules kausa posmu labāko desmitniekā un kopvērtējumā ierindojas desmitajā pozīcijā.

Pasaules kausa sezona noslēgsies ar mačiem ASV trasē Leikplesidā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!